avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca pierduta

Salut,

Am si eu o mica intrebare ( nu stiu daca s-a mai intrebat si daca da va rog sa ma redirerctionati acolo) : Tatal meu pe vremea cand avea 18 ani a muncit cu tot cu carte de munca la o firma ...dupa proximativ un an si-a dat demisia si s-a reangajat- din spusele lui i s-a facut o alta carte de munca pe care o are si acum, el nemaiajungand niciodata sa isi ridice vechea carte de munca si nici ceva adev de vechime de la vechiul angajator.
Posibil in acest moment ca acea firma sa nu mai functioneze
Cum trece acum in cartea de munca acel an de vechime, sau macar cui i se poate adresa, si ce pasi ar trebui urmati?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 12 Iulie 2011
Va interesati daca firma mai exista si solicitati o adeverinta de vechime. Aceasta nu se mai inregistreaza in carnetul de munca, ci se prezinta la Casa de pensii in original la momentul depunerii dosarului pt. pensionare, sau in copie daca este solicitata la alt loc de munca. Daca firma nu mai exista interesati-va cine a preluat arhiva si parcurgeti acelasi traseu ca mai sus.:luck:
Daca societatea nu mai exista , tatal dvs se poate adresa Arhivelor Nationale pentru eliberarea adeverintei de vechime pentru perioada respectiva.
freeelis a scris:

Daca societatea nu mai exista , tatal dvs se poate adresa Arhivelor Nationale pentru eliberarea adeverintei de vechime pentru perioada respectiva.

O intrebare,este suficienta prezentarea doar a adeverintei sau este necesar ca pe baza acesteia sa se solicite unui Tribunal reconstituirea vechimii respective,asa cum prevede art. 279(2)Codul Muncii,tinand cont ca acea perioada nu figureaza inregistrata in carnetul de munca la data de 31 dec. 2010?
problema e ca nu isi mai aminteste exact numele firmei, a lucrat prin repartizare la fabrica de celuloza si hartie zarnesti(care nu mai functioneaza) iar lui ii e greu sa se deplaseze sute de km, acum locuind in alt oras,
ondino a scris:

freeelis a scris:

O intrebare,este suficienta prezentarea doar a adeverintei sau este necesar ca pe baza acesteia sa se solicite unui Tribunal reconstituirea vechimii respective,asa cum prevede art. 279(2)Codul Muncii,tinand cont ca acea perioada nu figureaza inregistrata in carnetul de munca la data de 31 dec. 2010?

Este suficienta prezentarea doar a adeverintei de vechime ... numai in cazul in care nu se poate elibera o astfel de adeverinta , atunci se poate adresa instantei de judecata pentru reconstituirea vechimii in munca pentru acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref adeverinta vechime gina2010 gina2010 Buna ziua, pot obtine adeverinta de vechime de la un fost angajator (care a facut inscrierile si in carnetul de munca) ? Acesta refuza pe motiv ca in Codul ... (vezi toată discuția)
Adeverință vechime in munca de la petrochimie adresa mulțumesc bebemarica53@yahoo.it bebemarica53@yahoo.it Am lucrat la petrochimie și vreau să aflu adresa de unde pot sa optin adeverință vechime pt pensie merci (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta Gratziella Gratziella Buna seara! Am descoperit astazi ca nu imi gasesc cartea de munca desi stiu foarte bine ca mi-a fost data de firma unde lucram anul trecut, pentru ca numai ... (vezi toată discuția)