Buna ziua,
pot obtine adeverinta de vechime de la un fost angajator (care a facut inscrierile si in carnetul de munca) ? Acesta refuza pe motiv ca in Codul Muncii scrie ca vechimea pana in 01.2011 se probeaza cu carnetul de munca
1. - Dovedirea stagiului de cotizare se face cu carnetul de muncă şi/sau cu adeverințe eliberate, potrivit legii, de angajatorul la care a lucrat persoana respectivă sau, după caz, de instituția care a preluat arhivele acestuia.
- Adeverintele de vechime sunt necesare numai in cazul in care sunt perioade de munca neinregistrate in carnetul de munca.
2. Din Normele de aplicare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 123
...
(2) Dovedirea acestor stagii de cotizare se face cu carnetul de munca, completat potrivit prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, si/sau cu adeverinte eliberate, potrivit legii, de angajatorul la care a lucrat persoana respectiva sau, dupa caz, de institutia care a preluat arhivele acestuia. Modelul adeverintei este prezentat in anexa nr. 12.
...
3. Puteti face o sesizare la CNPP, pe e-mail, la: cnpp.ro/petitii-si-sesizari
Pensionare
bujie_cor
sunt nascut in 11 feb 1962
am vechime in grupa I 5 ani 6 luni
vechime in grupa speciala 21 ani 7 luni
armata 2 ani
1 an grupa II
2 ani salarii ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipat.
roxanaioana
Buna sera.Tatal meu este nascut in august 1959 si as dori sa stiu daca poate iesi in pensie anticipat.Lucreaza din 1977, 1977-1985grupa 2;1985-1991grupa1 iar ... (vezi toată discuția)