avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta pentru grupa de munca in vederea pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta pentru grupa de munca in vederea pensionarii

Este necesara adeverinta de gr.de munca daca este trecuta in cartea de munca din perioada 1983-1993 vechimea .Am umblat la toate forurile competente pentru a afla arhiva fostei intreprinderi cosmetice miraj Bucuresti ,dar a fost zadarnica cautarea mea.Intrebarea ,daca este vre-o lege in care sa arate ca pina intr-o anumita perioada de ani nu mai este nevoie de respectiva adeverinta de grupa de munca si sporuri care sunt trecute in cartea de munca.Cu multumire,Dumnezeu sa va binecuvinteze.
Cel mai recent răspuns: viorelk , utilizator 20:22, 27 Februarie 2014

Art. 123

(1) Se asimilează stagiilor de cotizare în condiţii speciale perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, în care asiguraţii au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute în anexa nr. 2 la lege, pe durata programului normal de lucru din fiecare lună, numai în locurile de muncă avizate în condiţii speciale din cadrul unităţilor prevăzute în anexa nr. 3 la lege, activităţi încadrate, potrivit legislaţiei anterioare acestei date, în grupa I de muncă.

(2) Dovedirea acestor stagii de cotizare se face cu carnetul de muncă, completat potrivit prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, şi/sau cu adeverinţe eliberate, potrivit legii, de angajatorul la care a lucrat persoana respectivă sau, după caz, de instituţia care a preluat arhivele acestuia. Modelul adeverinţei este prezentat în anexa nr. 12.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare bujie_cor bujie_cor sunt nascut in 11 feb 1962 am vechime in grupa I 5 ani 6 luni vechime in grupa speciala 21 ani 7 luni armata 2 ani 1 an grupa II 2 ani salarii ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipat. roxanaioana roxanaioana Buna sera.Tatal meu este nascut in august 1959 si as dori sa stiu daca poate iesi in pensie anticipat.Lucreaza din 1977, 1977-1985grupa 2;1985-1991grupa1 iar ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca vs conditii speciale mpetrea mpetrea Am lucrat in grupa I ,75%,anterior datei de 1.04.2001.Dupa aceasta data,locul de munca a fost incadrat in conditii speciale.Se asimileaza conditiilor speciale ... (vezi toată discuția)