avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca

De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia "personaje" care scriu sau "emit" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire nationala tot felul absurditati sau de agramatisme demne de inteligenta si cultura celebrului Gaga de altadata.
Viata ne este inundata tot mai mult de astfel de personaje , care isi etaleaza cu emfaza incultura si nu de putine ori , putinatatea gandirii.
Un tanar care citeste un jurnal , care vede jurnalele de stiri sau alte emisuni televizate la ore de maxima audienta , in mod cert nu poate invata nimic pe fondul unui bagaj de cunostinte deja precar oferit de scoala romaneasca contemporana.
Cred ca gravitatea situatiei este ca dupa ce scriu cum scriu , gandesc cum gandesc sau vorbesc cum vorbesc , aceiasi redactori apar si in zilele urmatoare , nimeni nedorind sa sanctioneze in niciun fel nonsensurile , elucubratiile sau agramatismele acestora.
Aceasta rubrica se vrea macar un semnal de alarma si de ce nu aducatoarea unui zambet nedumerit sau a unui rictus amar , uneori dincolo de un anume comic al situatiilor.

1.Crainica nedumerita :

In urma unui incident feroviar , unei crainice blonde de prin Pitesti , la o televiziune cu acoperire nationala , i se face legatura cu cu un secretar de stat de la Ministerul Transporturilor.
Crainica incepe discutia cu respectiva persoana astfel , punand intrebarea "nodala" :
"Si eu ce sa va intreb dle.secretar de stat ? !
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
1."Licentele" rubicondului !

De la rubicondul comentator sau "aruncator de vorbe"(cred eu ca este mai corect)al unei televiziuni sportive , mereu paralel cu limba romana :

"Un adevarat thriller a fost meciul A.Tg.M.-Pand"

La un om cu atatea "viziuni literare" , se poate orice !
G.Calinescu s-ar intoarce in mormant.
1.Nesimtire sau "curat murdar , coane Fanica" in versiune moderna .

Un sef de partid , referindu-se la propunerea facuta de partidul pe care il conduce , cum ca elevii care nu au promovat cele doua sesiuni de bacalaureat din 2011 sa dea totusi exemene de admitere in facultati , ne oripileaza din nou prin imposibilitatea de a se exprima si de a gandi coerent :

"Solutia noastra nu o fi buna , nu e buna , sunt de acord , dar este totusi o solutie" !!!

Milueste-l Doamne pe robul tau !
1.Primarul pe care "l-a lovit" limba romana in moalele capului !

Iesind de la DNA , unde a fost audiat in calitate de martor , primarul "care este" , declara :

"Am glumat , nu este vorba de martori...."

I se cauta inca , fostii colegi de scoala !

2."Sinceritatea" care nu ajuta
Ramane primar !

Acelasi de mai sus , cu referire la aceiasi situatie are un moment de sinceritate in fata reporterilor :

"Eu sunt mai greu de cap , ma duc acasa si imi fac un remember"(spus cum se citeste !)

Nimeni , nu se indoieste cu privire la sinceritatea afirmatiei , dar mai bine decat sa "isi faca un remember" ar respecta traditiile japoneze , desi nu se cunosc in istorie situatii in care cineva si-a facut harachiri pentru prostie.

3.O palma "salbatica" !

Un barbat in varsta a fost atacat de un urs , undeva in Ardeal.
Aflat in spital pentru ingrijiri , batranul scapat ca prin minune cu anumite excoriatii ,unele pe fata , declara reporterului tv :

"Stiu ca mi-a dat o palma pentru ca sunt zgariat pe fata"

No comment !

Cand lipseste prompterul sau hartia cu notite , "stiristii" o iau razna !

4.Pompierii negociatori !

Un barbat care a protestat din anumite motive , s-a urcat pe un poster al unei reclame , aflate in capitala.
La fata locului au fost prezenti si pompierii si negociatorii abilitati ai politiei.
Purtand o discutie cu reporterul aflat la fata locului, moderatorul unei televiziuni de stiri , in timp ce protestatarul , de buna voie , cobora pe scara ii comunica colegei sale :

"Inseamna ca pompierii sunt acolo pentru negocieri "

...iar d-na moderator era in studiou , la pupitrul stirilor , pentru a spune ineptii

5.Aceiasi prezentatoare de stiri , de la cealalta televiziune de profil , in cursul aceleiasi emisiuni da de doua ori cu "bata in balta" , cu deosebita nonsalanta :

Pe o strada din Bucuresti ,un taximetrist a fost gasit mort , cu o plaga in jurul gatului , in taxi-ul pe care il conducea.
In cursul discutiei cu purtatorul de cuvant al politiei , d-na moderator al unei televiziuni de stiri il intreaba :

" Cat de important este acest caz ?
Cate echipaje ati afectat ?"

6.Ce mai poate face o masina a politiei !

Aceiasi doamna moderator , comenteaza imaginile de la locul unde soferul se pare ca fost ucis.
In imagine se vedea o masina de politie , probabil un autolaborator criminalistic si o imagine generala a locului faptei , imprejmuit cu banda pentru a-l izola in vederea recoltarii unor eventuale probe :

Moderator :
"Vedem si masina politiei care a incercuit zona"

Cat de "zglobie" poate fi mintea unora , cand vorbesc liber !

7.Si-a adus aminte de compas !

Reporterul aflat la fata locului "comentand" imaginile aratate mai sus :

"Oamenii legii incearca sa faca un cerc al suspectilor"

Cand ai un vocabular atat de sarac , iese orice.

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Fapt: Kevin Costner filmeaza la Rasnov…

Reporterita graieste: Acum se construiesc decorurile si costumele…

Mi-ar placea ca Pierre Cardin sa-mi croiasca o casa… :giggle:
1.Pai , daca si un actor ...

Exista un actor , de fapt un fost masinist , devenit actor , care este invitat aproape permanent la o televiziune pentru a spune mai nimic.
Cu privire la faptul ca Printul Charles a promovat imaginea Romaniei intr-un film produs de canalul Travel & living , acesta declara :

"Este o vitamina pentru Romania , pentru a ne revergora"

Desi a devenit actor , desi nu prea cunoaste limba romana , are totusi mari dificultati in memorarea cuvintelor.
Aparitiile neavenitilor pe ecrane , contribuie in continuare la savarsirea "actului national de incultura"

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Lansez o provocare :va rog sa indicati care ar fi rezultatul meciului franta-romania de maine Radu Gabrian Radu Gabrian Lansez o provocare , indiferent de cunostintele sportive ale fiecaruia : Va rog sa indicati rezultatul meciului Franta - Romania de maine. Incep eu ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat reprezenta interesele unui sportiv? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca ... (vezi toată discuția)