1."Licentele" rubicondului !
De la rubicondul comentator sau "aruncator de vorbe"(cred eu ca este mai corect)al unei televiziuni sportive , mereu paralel cu limba romana :
"Un adevarat thriller a fost meciul A.Tg.M.-Pand"
La un om cu atatea "viziuni literare" , se poate orice !
G.Calinescu s-ar intoarce in mormant.
1.Nesimtire sau "curat murdar , coane Fanica" in versiune moderna .
Un sef de partid , referindu-se la propunerea facuta de partidul pe care il conduce , cum ca elevii care nu au promovat cele doua sesiuni de bacalaureat din 2011 sa dea totusi exemene de admitere in facultati , ne oripileaza din nou prin imposibilitatea de a se exprima si de a gandi coerent :
"Solutia noastra nu o fi buna , nu e buna , sunt de acord , dar este totusi o solutie" !!!
Milueste-l Doamne pe robul tau !
1.Primarul pe care "l-a lovit" limba romana in moalele capului !
Iesind de la DNA , unde a fost audiat in calitate de martor , primarul "care este" , declara :
"Am glumat , nu este vorba de martori...."
I se cauta inca , fostii colegi de scoala !
2."Sinceritatea" care nu ajuta
Ramane primar !
Acelasi de mai sus , cu referire la aceiasi situatie are un moment de sinceritate in fata reporterilor :
"Eu sunt mai greu de cap , ma duc acasa si imi fac un remember"(spus cum se citeste !)
Nimeni , nu se indoieste cu privire la sinceritatea afirmatiei , dar mai bine decat sa "isi faca un remember" ar respecta traditiile japoneze , desi nu se cunosc in istorie situatii in care cineva si-a facut harachiri pentru prostie.
3.O palma "salbatica" !
Un barbat in varsta a fost atacat de un urs , undeva in Ardeal.
Aflat in spital pentru ingrijiri , batranul scapat ca prin minune cu anumite excoriatii ,unele pe fata , declara reporterului tv :
"Stiu ca mi-a dat o palma pentru ca sunt zgariat pe fata"
No comment !
Cand lipseste prompterul sau hartia cu notite , "stiristii" o iau razna !
4.Pompierii negociatori !
Un barbat care a protestat din anumite motive , s-a urcat pe un poster al unei reclame , aflate in capitala.
La fata locului au fost prezenti si pompierii si negociatorii abilitati ai politiei.
Purtand o discutie cu reporterul aflat la fata locului, moderatorul unei televiziuni de stiri , in timp ce protestatarul , de buna voie , cobora pe scara ii comunica colegei sale :
"Inseamna ca pompierii sunt acolo pentru negocieri "
...iar d-na moderator era in studiou , la pupitrul stirilor , pentru a spune ineptii
5.Aceiasi prezentatoare de stiri , de la cealalta televiziune de profil , in cursul aceleiasi emisiuni da de doua ori cu "bata in balta" , cu deosebita nonsalanta :
Pe o strada din Bucuresti ,un taximetrist a fost gasit mort , cu o plaga in jurul gatului , in taxi-ul pe care il conducea.
In cursul discutiei cu purtatorul de cuvant al politiei , d-na moderator al unei televiziuni de stiri il intreaba :
" Cat de important este acest caz ?
Cate echipaje ati afectat ?"
6.Ce mai poate face o masina a politiei !
Aceiasi doamna moderator , comenteaza imaginile de la locul unde soferul se pare ca fost ucis.
In imagine se vedea o masina de politie , probabil un autolaborator criminalistic si o imagine generala a locului faptei , imprejmuit cu banda pentru a-l izola in vederea recoltarii unor eventuale probe :
Moderator :
"Vedem si masina politiei care a incercuit zona"
Cat de "zglobie" poate fi mintea unora , cand vorbesc liber !
7.Si-a adus aminte de compas !
Reporterul aflat la fata locului "comentand" imaginile aratate mai sus :
"Oamenii legii incearca sa faca un cerc al suspectilor"
Cand ai un vocabular atat de sarac , iese orice.
1.Pai , daca si un actor ...
Exista un actor , de fapt un fost masinist , devenit actor , care este invitat aproape permanent la o televiziune pentru a spune mai nimic.
Cu privire la faptul ca Printul Charles a promovat imaginea Romaniei intr-un film produs de canalul Travel & living , acesta declara :
"Este o vitamina pentru Romania , pentru a ne revergora"
Desi a devenit actor , desi nu prea cunoaste limba romana , are totusi mari dificultati in memorarea cuvintelor.
Aparitiile neavenitilor pe ecrane , contribuie in continuare la savarsirea "actului national de incultura"