avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare apartament sediu social+locuinta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare apartament sediu social+locuinta

Buna ziua,eu as vrea sa cumpar un apartament pe care sa-l folosesc ca sediu de firma si locuinta personala, si pentru care trebuie sa fac imprumut la banca.Intrebarea este urmatoarea:as putea sa cumpar apartamentul pe firma dupa care sa fac un contract(comodat,sau alt tip) intre firma si pers.fizica pentru locuit?sau ce alte solutii ar fi sa ma folosesc de firma in cumpararea apartamentului?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 13:26, 5 August 2008
Daca faceti imprumutul pe persoana fizica, pentru a-l putea folosi ca sediul social este nevoie de acordul bancii, ar fi indicat sa va informati care sunt conditiile pentru a primi acodul bancii si care sunt sansele.

Daca, insa, apartamentul este cumparat pe persoana juridica si nu sunteti asociat unic, implica anumite riscuri din partea dvs.
Potrivit legii nr. 31/ 1990 obligatiile societatii sunt garantate cu patrimoniul social, asociatul unic / asociatii raspunzand pana la concurenta patrimoniului social subscris.

Parerea mea ar fi sa cumparati apartamentul pe pers. fizica si sa vb cu reprezentantii bancii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l. cu asociat unic stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Am infiintat in anul 2001 o firma al carei asociat unic sunt.Am infiintat firma in timpul casatoriei, eu fiind unicul asociat ... (vezi toată discuția)
Deducere tva - cheltuiala sediu social - speta mai speciala flaviuscondrea flaviuscondrea Deducere TVA - cheltuiala sediu social - speta mai complexa. Context: - firma cod caen 6201, plateste impozit pe venit de 3% si platitoare de TVA - ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica-executare silita pentru datoriile firmei simona_gabriela85 simona_gabriela85 In cazul in care unei persoane fizice ii sunt invocate datori de catre terte persoane, finante etc. poate fi executat silit si pentru bunurile apartinand ... (vezi toată discuția)