avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... S.R.L. cu asociat unic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

S.R.L. cu asociat unic

Buna ziua!
Am infiintat in anul 2001 o firma al carei asociat unic sunt.Am infiintat firma in timpul casatoriei, eu fiind unicul asociat si administrator al firmei iar sotul angajatul firmei.In anul 2007 am cumparat un fost sediu de C.A.P. pe care l-am amenajat pentru discoteca o parte si pentru locuit alta parte.Pentru a cumpara acest sediu am facut imprumut la banca pe 25 de ani si am girat cu apartamentul (bun comun) din Bucuresti.
Precizez ca eu am cuparat acest sediu de C.A.P. pe firma-deci este al firmei-,si platesc enorm si la impozit si la lumina, desi nu tot acest spatiu e aferent afacerii.Asa cum am spus exista teren acolo pe care imi cultiv legume, exista camere de locuit pentru care nu ar trebui sa platesc impozit si pret mare la curent.
Intrebari:
1. Cum pot eu sa trec acest spatiu de la persoana juridica la persoana fizica,astfel incat sa nu ma coste mult ( ca sunt aproape de faliment -am riscat si casa care nici nu mai valoreaza cat am de dat la banca , si nici afacerea nu merge prea bine, am datorii)?
2.Poate S.R.L.-ul administrat de mine sa vanda sau sa doneze mie -persoana fizica acest sediu? Daca da, pot eu sa inchiriez ca persoana fizica (comodat) S.R.L.-ului administrat de mine , acest spatiu-fostul sediu de C.A.P.?
Invatati-ma va rog cum sa transfer legal si ieftin acest sediu din patrimoniul S.r.L.-ului in patrimoniul meu persoana fizica, si daca este posibil?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:17, 14 Septembrie 2010
Contract de vanzare-cumparare intre societatea comerciala si dvs. impreuna cu sotul . Este cel mai sigur si sanatos lucru. SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament sediu social+locuinta aleius aleius Buna ziua,eu as vrea sa cumpar un apartament pe care sa-l folosesc ca sediu de firma si locuinta personala, si pentru care trebuie sa fac imprumut la ... (vezi toată discuția)
Radiere societate octavian63 octavian63 Societate fara datorii , unic asociat ,administrator unic , in proprietate firmei casa + teren , actualul sediu al firmei. Doresc sa radiez firma cum procedez ... (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)