avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere societate

Societate fara datorii , unic asociat ,administrator unic , in proprietate firmei casa + teren , actualul sediu al firmei. Doresc sa radiez firma cum procedez cu transferul de proprietate de pe firma pe persoana fizica = actualul asociat unic =administrator societate . ???

Factura , contract vanzare & cumparare sau doar rediere societate si se transfera direct pe persoana fizica=asociat unic ?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: octavian63 , utilizator 11:14, 20 Martie 2018
In cazul lichidarii voluntare, daca societatea comerciala are asociat unic, dupa plata eventualelor datorii, patrimoniul societatii este transmis, fara lichidare, catre asociatul unic si societatea inceteaza sa mai existe de la data expirarii termenului de introducere a opozitiei (daca nu s-a facut opozitie) sau de la data la care hotararea de respingere a opozitiei (sau, dupa caz, care constata ca datoriile au fost acoperite) a devenit irevocabila. Apelati la un avocat si un expert pentru efectuarea formalitatilor.
MULTUMESC MULT

asa am sa fac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Popesku Popesku Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)