avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

Buna ziua,
Am o societate infiintata cand eram studenta in anul 2004.Societatea nu a avut niciodata activitate.
In anul 2006 am primit citatie pentru dizolvarea societatii ca nu am depus la timp declaratiile. AM platit o amenda si mi-am depus toate declaratiile ce mi le-au cerut.
Mi-au spus atunci ca nu mai trebuie sa fac nimic ci sa astept ca se dizolva societatea. Acum am primit iar somatie ca nu mi-am depus declaratiile la timp si si citatie la proces.
Eu nu mai vreau societatea. Cat pot de repede o sa depun toate declaratiile pe care mi le cer. Dar ce pot face ca sa termin odata.
Mentionez ca nu pot ajunge personal la tribunal.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:32, 9 August 2008
Da, instanta va numi din oficiu un lichidator i se va stabili un onarariu lichidatorului (la Bucuresti si Ifov este platit cu 2.000 - 3.000 lei) , bani platiti din fondul de lichidare de la registrul comertului.
Dupa cum inteleg procedura este in derulare, in cazul acesta intrati pe site - ul Tribunalului respectiv la iconita dosare pe rol si veti gasi stadiul procesual al dosarului.
Sfatul meu este sa nu faceti nimic si sa asteptati radierea.
Intrebarea mea este: ve-ti fi obligata la cheltuieli de lichidare? probabilitatea este destul de mare in cazul in care sunteti asociat unic.
Nu stiu ce inseamna "fondul de lichidare de la registrul comertului".
Asta intreb si eu...am cheltuieli de lichidare?Si lichidator am inteles ca nu e cazul doar cand sunt datorii...Eu nu am nici o datorie niciunde ca societate.
Azi s-a schimbat treaba...societatea apare radiata pe site-u onrc. a fost radiata pe 31.07.2008
Ei mi-au spus ca o sa primesc acasa instiintarea de radiere si finantele vor primi.
Mai trebuie sa depun ceva din urma la finante?
Ca dumneavoastra sunt cateva zeci de mii de firme. Eu zic sa va vedeti de alte treburi mai importante, acesta este un capitol incheiat.
Ca sa va lamuresc cei cu lighidarea unei societati va precizez urmatoarele:
Pentru a desfiinta o firma trebuie parcursi trei pasi; dizolfare, lichidare si radiere.
In cazul dumneavoastra cererea de dizolvare a fost depusa de Registrul Comertului in vedrea lighidarii a fost numit din oficiu un lichidator care a intocmit un bilant de lichidare( altfel nu se poate face lichidarea). In baza bilantului de lichidare s-a dispus radierea.
Pe scurt cam asta este procedura.
lorellay a scris:

Azi s-a schimbat treaba...societatea apare radiata pe site-u onrc. a fost radiata pe 31.07.2008
Ei mi-au spus ca o sa primesc acasa instiintarea de radiere si finantele vor primi.
Mai trebuie sa depun ceva din urma la finante?

Incheierea de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronica, si se afiseaza pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma Mara Ionescu Mara Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In anul 2004 firma mea a fost dizolvata pentru nedepunerea bilantului la Registrul Comertului. Aveam niste ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare -radiere - lichidare srl lorellay lorellay Buna ziua, Ma lamureste si pe mine cineva va rog.... Am un SRL infiintata in 2004. Nu a avut activitate niciodata. In 2006 s-a deschis proces de radiere ... (vezi toată discuția)