avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj. Bunuri proprii conform Codului familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj. Bunuri proprii conform Codului familiei

conform codului familiei, locuinta dinaintea casatoriei era bun propriu si nu facea obiectul partajului. Ce statut are in noul Cod Civil?
Face obiectul partajului? Codul Familiei se abroga in conditiile intrarii in vigoare al noului Cod Civil.

Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:17, 6 Octombrie 2011
Ramane ...:) cum am stabilit = bun propriu SAU poate fi inclus in comunitatea conventionala.

In cazul in care se adopta comunitatea conventionala, conventia matrimoniala se poate referi la INCLUDEREA in comunitate a unor bunuri proprii dobandite inainte sau dupa incheierea casatoriei... (art. 367 NCC).
Daca unul din soti vinde in timpul casatoriei o locuinta dobandita inainte de casatorie si cu banii respectivi cumpara alta locuinta, atunci aceasta va fi bun comun? Cum trebuie procedat pentru ca locuinta astfel cumparata sa ramana bun propriu? Multumesc!
conf art 340 ncc lit g e de asemenea bun propriu si bunul ,sumele de bani sau orice valori care inlocuiesc un bun propriu,precum si bunul dobandit in schimbul acestora...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale soților în noul cod civil Antoanela Geaman Antoanela Geaman Noul cod civil nu mai prevede ca bunuri propii ale sotilor bunurile dobandite inainte de casatorie. Ce consecinte apreciati ca va avea inlaturarea acestei ... (vezi toată discuția)
Bunuri proprii - bunuri comune luk2011 luk2011 Conform Art. 31 : Art. 31. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot: a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei. Ce se ... (vezi toată discuția)