Pentru a-mi forma o opinie ar trebui sa stiu daca:
-completul care a solutionat atat divortul cat si partajul a avut cunostinta de la parti ca pe rolul judecatoriei mai exista o cerere de divort si partaj intre aceleasi parti?
-care a fost succesiunea depunerii actiunilor, respectiv care dintre actiuni a fost depusa prima?
-banuiesc ca actiunile au fost depuse de fiecare dintre parti, respectiv in una era reclamant el, in alta ea..dar nu mi-e clar..
-daca partile s-au prezentat si la cel de-al doilea complet sau nu , sau mai exact care a fost situatia?
-daca cel de-al doilea complet ( cel care a pus in vedere partilor ) a avut la randu-i cunostinta de la parti ca la alt complet exista actiune de divort si partaj intre aceleasi parti, la aceeasi data?
-daca la primul complet actul de mediere a precizat masa partajabila a bunurilor, s-a timbrat la valoarea bunurilor si au fost depuse toate actele de proprietate ale bunurilor ce se partajau ?
Cam multe intrebari am, dar am nevoie de aceste precizari pentru a va spune opinia mea.
Poate nu am fost destul de explicit, cele doua actiuni au avut aceleasi capete de cerere dar partile au fost diferite.
Eu le-am redactat actiunile si i-am si reprezentat, numai ca solutiile au fost diferite.
In contractul de mediere au fost mentionate toate bunurile partajabile, modalitati de dobandire, acte de provenienta, cf,etc.
Contractele de mediere au fost intocmite de acelasi mediator.
Sper sa fi lamurit solocitarile d-voastra.
pentru o clarificare mai exacta.Au fost doua cupluri, fiecare cu cate un copil minor.Actiunile au avut capete de cerere identice.
Bun , am inteles .actiuni separate, parti separate, solutii diferite, insa totusi ceva este neclar cu privire la completul care nu a luat act de mediere ..daca cerintele instantei erau indeplinite , motivare in fapt si drept a actiunii, masa bunuri, timbraj, acte de proprietate, la fel si actul de mediere, nu ar mai fi trebuit sa fie solicitate de instanta...
Pentru ca altminteri nu vad ratiunea acestor solicitari..
Asta am zis şi eu, mai ales că primul complet pentru reclamanţii de acolo, pur si simplu au luat act de contractul de mediere sia dispus desfacerea casatoriei.
La celălat complet, am amintit acest lucru şi raspunsul a fost ca " pe mine nu mă intereseaza ce fac alţii". Am primit termen în octombrie cu obligaţiiole pe care le-aţi văzut, aşa cum au fost reţinute prin încheiere.
Probabil o sa fac o sesizare la CSM cu aceste aspecte.
Oricum, vă mulţumesc pentru amabilitate.