avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariata insarcinata

Va rog sa ma ajute cineva cu procedura ce trebuie urmata in cazul unei salariate insarcinate. Are aproape 7 luni de sarcina, mi-a zis ca luna asta intra in prenatal.
Ce trebuie sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: chirchisoiu , utilizator 20:29, 12 Iulie 2011
Sunteti inspector Ru sau moasa? Despre ce procedura este vorba? Concediul prenatal face parte din categoria concediilor medicale (de maternitate) si il tratati ca atare.
Art.50 lit.a C.mun. prevede ca, contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate
......
e simplu. Faci un act de suspendare la contractul de munca, in care specifici si numarul si seria certificatului medical in baza caruia il suspenzi cu art. 50 lit. a si apoi astepti sa vezi cand naste.:yeah:E bine sa faca si o cerere in care solicita intrarea in concediu prenatal. Dupa ce naste face alta cerere in care va solicita intrarea in crestere copil.Dar atentie la zilele de imdemnizatie , are 126 de zile: 63 zile pentru prenatal si 63 postnatal. Citeste aici:[ link extern ]
Am si o intrebare. Am o salariata cu contract de munca pe perioada determinata, si m- a anuntat sapt. trecuta ca este insarcinata. Din ce am citit in noul cod, pot sa-i incetez contractul de munca la expirarea termenului, fara sa tin cont de sarcina ei. Este corect?
Art. 56 i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Stiu ca nu o pot concedia daca am luat la cunostinta ca este insarcinata.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
chirchisoiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului prenatal si postnatal rebeca macovei rebeca macovei Din cate stiu o persoana insarcinata, care este angajata are dreptul la 126 de zile concediu prenatal si postnatal, obligatoriu fiind ca zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru concediul prenatal suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce acte trebuie intocmite de angajator pentru o angajata care solicita concediu prenatal? De la angajata, in afara de informarea prin acre ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal M.savina M.savina Buna, Va rog sa ma ajutati . Sunt insarcinata in 4 luni si lucrez in invatamant ca suplinitor calificat cu contract pe perioada determinata, care se incheie ... (vezi toată discuția)