avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate in inactivitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate in inactivitate

Daca o societate comerciala a fost declarata inactiva mai depune vreo declaratie lunara,trimestriala sau anuala? dar bilantul anual sau semestrial? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adonisvigalex , utilizator 11:09, 13 Iulie 2011
Cine a declarat-o inactiva? Administratia financiara pt. ca nu au fost depuse declaratiile la termen? sau ati suspendat-o la registru?
In prima situatie trebuie mai intii depuse declaratiile restante, platite amenzi, apoi reactivata prin cerere si prin ordin al pres. ANAF cu publicare in M.Of.
Daca sinteti in situatia asta solicitati cel mai bine relatii la adm.fin. la asistenta contribuabili.
Daca ati suspendat-o pt. ca asa ati vrut atunci aveti obligatia de a depune declaratii ca si inainte dar mai aveti si posibilitatea de a solicita regim derogatoriu, adica sa depuneti declaratii anual. Si in aceasta situatie tot la adm.fin. veti primi informatii detaliate.l
Inactiva a fost declarata de ANAF >Firma a fost in regim derogatoriu din 2008,iar in 2009 odata cu impzitul minim au scos-o din regim ,dar societatea nu a functionat niciodata din 2008 iar eu nu am mai facut demersuri pt.un alt regim derogatoriu . In toti acesti ani eu am depus doar bilanturile anuale si semestriale.La data declararii societatii in regim derogatoriu (1.01.2008) societatea si-a inchis conturile si-a platit la zi datoriile asa cum cerea la data aceea procedura.Actualmente m-au scos dator cu un impozit minim pe perioada cat a functionat acest impozit . Nu l-am platit niciodata iar societatea in afara de pierderi nu mai are nimic in balanta.Am fost pana in mai 2011 (cand am fost declarat inactiv) in executare silita dar neavand nimic pe societate nu au avut ce sa execute. Ce mai urmeaza?! Va multumesc!
Pai daca nu au ce sa mai execute urmeaza ca nu vor "recupera" niciodata nimic.
Am pus ghilimelele pt.ca impozitul minim care ar fi de "recuperat" in situatia in care nu ati avut activitate este o mare aiureala .
va mai intereseaza firma?
Nu ma mai inereseaza firma,dar nici bani pentru lichidare nu am de cheltuit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Imp. forfetar crea crea Firma are activitatea suspendata din data de 14.12.2006 pana 13.12.2009 Am anuntat ANAF-ul judetean , prin depunerea unei copii dupa Hotararea AGA.( ca nici ... (vezi toată discuția)