avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum e normal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum e normal?

Buna ziua,am o intrebare la dvs.
La scara blocului s-a inlocuit usa de la intrare,cea de metal,care se deschidea inspre exterior,cu o usa de termopan care acum se deschide in interior.Este normal sa ramana asa?S-a intamplat nu odata,ca cei care intra sa lovesca cu usa copii care vor sa iasa afara.deoarece prin geamul care e pus nu se vede nimic.
Nu este o lege sau ceva ca sa oblige firma care a montat asa usa ,sa o mondeze in stilul normal,cu deschidere spre exterior a celei dinainte?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:36, 13 Iulie 2011
aia care au pus usa ce le-a fost comandata, intrebati pe cei ce au comandat de ce asa si nu invers.
cel mai probabil, cei de la termopane au montat usa asa datorita faptului ca s-ar putea desface pe exterior baghetele de fixare ale geamurilor si/sau panelului, facilitindu-se astfel intrarea in bloc a celor neaveniti, dar care stiu sa se foloseasca de acest amanunt
de obicei usile de la iesirile din blocuri si institutii se monteaza astfel incit sa se deschida spre exterior datorita unui eveniment extrem de neplacut petrecut cu multi ani in urma ... intr-o localitate a luat foc o cladire si usa de la intrare (care se deschidea spre interior) era blocata si cei din interior au murit asfixiati datorita faptului ca nu puteau deschide usa prin tragere, prin impingere fiind mult mai usor de spart o usa prin efectul de berbec
obligatoriu uasa trebuie sa se deschida spre exterior conf. norme psi
Usa s-a montat corect, pentru ca daca aceasta se deschidea in exterior exista sansa sa fie ,,umflata'' de vant si data peste cap din balamale si in cazul acesta se largesc gaurile la holtsuruburi si niciodata nu mai se fixeaza inapoi ca la inceput.
Din cauza balamalelor slabe a usilor de termopan se prefera pastrarea usilor metalice mai vechi, dar mai rezistente ( daca este cazul).:D
@sonia28
Asa se intampla cand vi acasa ca furtuna. Cu ce viteza trebuie sa deschizi usa la intrarea in scara? Ce conteaza ca vezi sau nu prin ea, ar trebui sa constientizezi ca in cealalta parte a usii poate fi cineva, deci sa deschizi cu grija.
Daca era montata invers, cu deschidere spre exterior, ce ma oprea pe mine "mai berbec din fire" sa dau peste copii / persoanele care vor sa intre?
Singurele intrebari care trebuiesc lamurite sunt:
- respecta normele psi?
- este securizarea intrarii si a usii mai buna intr-un fel sau altul?
Si din pacate ar trebie indeplinite simultan deci "si" nu "sau".

Alte discuții în legătură

Amplasarea de grilaj peste usa de la intrare in ap. meu Justified Justified Buna ziua! Inainte de a face o investitie ,as vrea sa stiu daca intr-un bloc de locuinte pot sa-mi pun peste usa mea de la intrare in ap. si un grilaj de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sensul de deschidere a usii de apartament este momentan ... Secureanu_Nicolae Secureanu_Nicolae Buna ziua, Sensul de deschidere a usii de apartament este momentan pe interior, as dori sa o schimb cu deschiderea in exterior. Usa nu se va lovi de usile ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)