avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum e normal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum e normal?

Buna ziua,am o intrebare la dvs.
La scara blocului s-a inlocuit usa de la intrare,cea de metal,care se deschidea inspre exterior,cu o usa de termopan care acum se deschide in interior.Este normal sa ramana asa?S-a intamplat nu odata,ca cei care intra sa lovesca cu usa copii care vor sa iasa afara.deoarece prin geamul care e pus nu se vede nimic.
Nu este o lege sau ceva ca sa oblige firma care a montat asa usa ,sa o mondeze in stilul normal,cu deschidere spre exterior a celei dinainte?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:36, 13 Iulie 2011
”Fasurile” acestea din plastic sau aluminiu, desi par mai elegante, nu rezista, astfel ca este de preferat usile vechi (sau ma rog altel noi, dar de aceeasi factura), mult mai robuste si mai fiabile si adevarat, obligatoriu cu deschiderea spre exterior - din motivele aratate mai sus. Eu am auzit ca intr-o biserica s-a intamplat o astfel de nenorocire, dar nu este exclusa posibilitatea si la bloc...
Noi de curand am reabilitat usa exterioara a blocului care dupa 37 de ani de functionare se cam ”lasase”. Am sectionat geamurile, le-am inlocuit, am pus balamale noi, s-a reparat sistemul amortizor-broasca electromagnetica-interfon si pentru ca avem locuitori cu apucaturi ciudate am sudat pe partile cu geamuri, grilaje ca la gradina zoologica. Asta e...., cam urat, dar sanatos.
Da,usa dinainte era de metal,nu avea nici o hiba.Nu stiu totusi ce a deranjat de au trebuit s-o schimbe cu una termopan,tinand cond ca la celelalte 9 scari care fac parte din bloc,usile de fier au ramas.Probabil grandomania si prostia,mai ales cu noua deschidere.
Usile din termopan pentru exterior sunt rezistente, cu conditia sa fie aleasa bine marca termopanului si executantul.
Depinde insa si de calitatea oamenilor care intra si ies pe acea usa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea de grilaj peste usa de la intrare in ap. meu Justified Justified Buna ziua! Inainte de a face o investitie ,as vrea sa stiu daca intr-un bloc de locuinte pot sa-mi pun peste usa mea de la intrare in ap. si un grilaj de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sensul de deschidere a usii de apartament este momentan ... Secureanu_Nicolae Secureanu_Nicolae Buna ziua, Sensul de deschidere a usii de apartament este momentan pe interior, as dori sa o schimb cu deschiderea in exterior. Usa nu se va lovi de usile ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)