avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sensul de deschidere a usii de apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sensul de deschidere a usii de apartament este momentan ...

Buna ziua,
Sensul de deschidere a usii de apartament este momentan pe interior, as dori sa o schimb cu deschiderea in exterior. Usa nu se va lovi de usile vecinilor si nici nu va deranja.
Care acte reglementeaza sensul de deschidere a usii, am nevoie de acordul vecinilor/asociatiei?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:44, 22 Iulie 2023
Dupa UMILA mea parere, acesta ar fi normalul, in special, daca ati observat la cladirile institutiilor publice - ca masura impotriva blocarii accesului (de iesire) in caz de incendiu, calamitati... La locuinte, nu vad avantajul, dar nu conteaza ce cred eu.
Apoi, chiar nu cred ca v-ar trebui vreo aprobare de la cineva. Sa aveti grija sa nu "lezati" dreptul vecinilor de palier. Sunt cetateni europeni si au drepturi!
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2023
Adam Grecu, utilizator
Constructiile inclusiv imobilele de locuit in comun se edifica in baza unui proiect tehnic
Normativele tehnice speciale ISU obliga ca sensul de deschidere usi acces in apartamente sa fie din interior spre exterior astfel incat eventuale situatii speciale=incendii ,instalarea diferita a usii sa nu permita propagarea flacarilor pe calea comuna de acces
Nu aveti voie sa deschideti usa spre exterior si nici sa amplasati gratii care sa se deschida spre exterior intrucat ar fi o incalcare a folosiri partilor comune. Daca doriti puteti amplasa pe interior ce doriti dv. De la gratii la zid de beton.

Daca este cineva la usa cand deschideti usa cum faceti? Va uitati pe vizor si il rugati sa se dea inapoi?

Au mai facut altii asa si s-au trezit ca nu pot iesi din apartament ca le era usa blocata de vecinii care i-au arata ce destept e si cand aveau chef depozitau ceva in fata usii lui
Toate astea se taxeaza intrucat se considera ca beneficiati de proprietatea comuna la fel ca si in cazul celora care amplaseaza ei o usa mai in fata ca au un mic hol si se considera stapani sau amplaseaza o gratie pe exterior sa se simta ei mai in siguranta.
Legea 196/2018
[ link extern ]

Art 30
Niciun proprietar, chiriaș sau angajat al asociației de proprietari nu poate
încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalți proprietari
din condominiu și nu poate afecta funcționarea normală și întreținerea condominiului.


Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Aratati-ne si noua care normativ ISU prevede ca usa apatamentului, ce da pe holul din casa scarii sa se deschida spre exterior ? Am rugamintea sa citati sursa. Doar usile de evacuare trebuie sa se deschida spre exterior.

ynocentta a scris:


Normativele tehnice speciale ISU obliga ca sensul de deschidere usi acces in apartamente sa fie din interior spre exterior astfel incat eventuale situatii speciale=incendii ,instalarea diferita a usii sa nu permita propagarea flacarilor pe calea comuna de acces

@latka
In alte situatii,as fi detaliat raspunsul dar cum dv stergeti mesajele si blocati topicurile,nu se justifica efortul
Asta este raspunsul oferit de ISU in momentul in care am avut in bloc incendiu

Alte discuții în legătură

Lege sens de deschidere uși apartament Gelu222 Gelu222 Bună seara, Care este articolul de lege, care reglementează sensul de deschidere a ușilor de intrare/ieșire in/din apartament ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Bloc- usi montate care nu respecta regulamentul isu locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In blocul in care locuiesc vecinii au instalat pe holul comun inca o usa. La fiecare etaj este o astfel de usa, care sa protejeze \"mai bine\" ... (vezi toată discuția)
Mutare usa acces subsol undral undral Mutare usa acces subsol. Aceesul la subsolul blocului se face din dreptul usii apartamentului de la parter. Daca se deschide usa la subsol ..cel de la parter ... (vezi toată discuția)