avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc- Usi montate care nu respecta regulamentul ISU
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc- Usi montate care nu respecta regulamentul ISU

Buna ziua,

In blocul in care locuiesc vecinii au instalat pe holul comun inca o usa.
La fiecare etaj este o astfel de usa, care sa protejeze "mai bine" cateva apartamente de hoti. Aceste usi se inchid cu cheie, nu doar o tragi dupa tine.
Deci, ca sa ajung la mine in apartament trebuie sa deschid cu cheia aceasta usa, apoi ajung la usa mea pe care o deschid si pe aceasta cu cheia.

Din cate stiu, astfel de improvizatii sunt impotriva regulamentului ISU, pentru ca impiedica evacuarea de urgenta in cazul unui incendiu.

Cu toate acestea unul din vecini insista ca usa sa fie inchisa tot timpul cu cheia si imi face scandal daca cumva a gasit usa deschisa.
Nu exista nicaieri aceasta regula in mod oficial de a inchide usa si evident nu exista nici in lege.

Ce se poate face pentru ca vecinul sa nu ma mai hartuiasca tot timpul ca sa inchid acea usa ILEGALA care dimpotiva ar trebui sa fie tot timpul larg deschisa?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian. A , utilizator 09:05, 8 Noiembrie 2019
locatar_abuzat a scris:
In blocul in care locuiesc vecinii au instalat pe holul comun inca o usa.
Pai printre acesti vecini sunteti si dumneavoastra, nu!? Ati facut impreuna aceste usi sau asa era normal.
Din cate stiu, astfel de improvizatii sunt impotriva regulamentului ISU, pentru ca impiedica evacuarea de urgenta in cazul unui incendiu.
Interesant, dar eu nu am auzit ca ISU sa interzica instalarea unei usi suplimentare.
.. unul din vecini insista ca usa sa fie inchisa tot timpul cu cheia si imi face scandal daca cumva a gasit usa deschisa.
Nu exista nicaieri aceasta regula in mod oficial de a inchide usa

O usa se face pentru a se putea inchide pentru ca altfel nu are sens sa cheltuim, sa instalam o usa si apoi sa o lasam deschisa. Mai bine nu montam usa, punem perdea cu fermoar si-am rezolvat-o.
Dar usa este usa si trebuie inchisa atat la intrarea in bloc cat si la alte intrari.
Cei care au dreptul sa intre pe acea usa sunt dotati cu cheie, cartela, cifru... si pot sa o deschida imediat chiar in caz de urgente.

Dar, revin la nedumerirea initiala si intreb: de ce v-ati montat acea usa daca nu va trebuie?
cred ca se refera la inchiderea cu cheia a unei usi amplasate pe holul comun, si daca este asa are dreptate, aceste usi nu se inchi cu cheie
Pai si usa de la intrarea in scara blocului este comuna, chiar mai comuna decat cea de pe holul etajului 3. Iar, de regula usile de la scara blocului sunt incuiate. Unele au sistem de deschidere cu o cartela iar altele se deschid cu cheia, adica fiecare proprietar are cheia in buzunar si descuie usa de la intrare tot asa cum are cheia in buzunar si deschide usa apartamentului.
Asa ca nu inteleg de ce ar avea cineva dreptate sa fie impotriva inchiderii, a incuierii unei usi atat timp cat cei ce au dreptul sa intre pe acea usa au cheie!
Scuze ca ma bag si eu, poate unde nu-mi "fierbe oala". Dar vreau sa va intreb: atunci cand ati decis sa montati acea usa, n-ati fost toti de acord? Nu cred ca se putea monta daca unul singur dintre vecini n-ar fi fost de acord. Nu ati contribuit toti cu bani la montarea ei? Unde erati?
faceti confuzie intre usa de intrare in apartament si cea de la bloc/scara care este prevazuta cu sisteme de inchidere/deschidere automate/manuale accesibile tuturor proprietarilor
referitor usa intre scari /hol comun a se vedea hg 1558/2007 art 12 drepturi si obligatii

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sensul de deschidere a usii de apartament este momentan ... Secureanu_Nicolae Secureanu_Nicolae Buna ziua, Sensul de deschidere a usii de apartament este momentan pe interior, as dori sa o schimb cu deschiderea in exterior. Usa nu se va lovi de usile ... (vezi toată discuția)
Dilema. buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ... adservio adservio hartuire Buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ca ma va putea ajuta cineva, ce as putea face. Locuiesc la un bloc anl, de 2 etaje, cu 6 ... (vezi toată discuția)
Lege sens de deschidere uși apartament Gelu222 Gelu222 Bună seara, Care este articolul de lege, care reglementează sensul de deschidere a ușilor de intrare/ieșire in/din apartament ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)