avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc- Usi montate care nu respecta regulamentul ISU
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc- Usi montate care nu respecta regulamentul ISU

Buna ziua,

In blocul in care locuiesc vecinii au instalat pe holul comun inca o usa.
La fiecare etaj este o astfel de usa, care sa protejeze "mai bine" cateva apartamente de hoti. Aceste usi se inchid cu cheie, nu doar o tragi dupa tine.
Deci, ca sa ajung la mine in apartament trebuie sa deschid cu cheia aceasta usa, apoi ajung la usa mea pe care o deschid si pe aceasta cu cheia.

Din cate stiu, astfel de improvizatii sunt impotriva regulamentului ISU, pentru ca impiedica evacuarea de urgenta in cazul unui incendiu.

Cu toate acestea unul din vecini insista ca usa sa fie inchisa tot timpul cu cheia si imi face scandal daca cumva a gasit usa deschisa.
Nu exista nicaieri aceasta regula in mod oficial de a inchide usa si evident nu exista nici in lege.

Ce se poate face pentru ca vecinul sa nu ma mai hartuiasca tot timpul ca sa inchid acea usa ILEGALA care dimpotiva ar trebui sa fie tot timpul larg deschisa?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian. A , utilizator 09:05, 8 Noiembrie 2019
Daca ar posta si vecinii dumneavoastra de palier si-ar sustine ca acea usa au montat-o impreuna cu fostul proprietar de la care ati cumparat apartamentul, poate ne-am lamuri mai bine.
Dar acum din ce spuneti dumneavoastra ar trebui sa analizam daca usa aceea este mai importanta impotriva hotilor sau mai importanta pentru evacuarea rapida in caz de incendiu.
Eu cred ca incendii se intampla foarte rar dar hotii bantuie destul de des pe la usile noastre.
In speranta ca nu supar imi permit cateva fraze:
- atunci cand ati cumparat apartamentul, ati acceptat sa-l cumparati asa cu subsol, cu terasa, cu sau fara lift, cu usa suplimentara, cu sau fara interfon s.a.m.d. Acum ce s-a intamplat? V-ati certat probabil cu un vecin si vreti sa se desfiinteze usa? Sigur ca puteti sa o desfiintati dar cu riscul de a trai in discordie cu vecinii, iar vecinii sunt de multe ori mai aproape decat fratele sau sora.
- usa aceea suplimentara protejeaza de hoti dar nu numai. Acea usa este o bariera fonica si zgomotul produs pe casa scarii ajunge mai greu in apartamentul dumneavoastra. Usa aceea protejeaza termic iar atunci cand pe casa scarii temperatura este de zeroi grade, dupa usa temperatura este cu 3-4 grade mai mare si nu va bate frigul direct in usa apartamentului.
- vecinii care se inteleg intre ei pot sa-si amenajeze pe acel hol inchis de usa cate in cuier mic unde sa-si lase fiecare umbrela uda, de exemplu, sa nu intre cu ea in casa si sa o ia imediat cand iese din casa pe ploaie. Sigur ca acel hol inchis de usa poate fi folosit in multe alte scopuri daca vecinii se inteleg.

Noi, in asociatie, am permis fara nici o formalitate, tuturo celor care au vrut sa inchida acele holuri si asa au procedat majoritatea proprietarilor. Asa avem acum holuri inchise de 2 sau 3 apartamente in functie de asezare. Se inteleg intre ei, si-au pus lampa electrica si-au scos soneriile la acea usa suplimentara, unii au dulapioare subtiri de 15-20 cm pe care-si lasa diferite lucruri la indemana... Femeia de serviciu nu mai face curat acolo si in acest fel suprafata de spalat si curata s-a micsorat cu peste 20%.

Dar, nu va ascund ca avem o situatie asemanatoare cu a dumneavoastra. Un proprietar vechi, atunci can a aparut unul nou alaturi, a crezut ca are drepturi mai mari.. Asa ca a cerut bani celui nou spunand ca usa suplimentara a fost montata pe banii lui, ca el e mai vechi si holul e al lui s.a.m.d. Certurile au durat doar cateva zile pentru ca noul proprietar nici macar nu a venit la asociatie sa sesizeze si a apelat la serviciul urbanism din cadrul politiei locale. Au venit, au verificat si au dat termen 5 zile vechiului proprietar sa desfiinteze usa. A desfiinta-o imediat. Tarziu a ajuns pe la asociatie suparat... Iata ca v-am dezvaluit si modul de a va rezolva problema.
Dar aceasta nu are legatura cu ISU iar acum proprieatrul vechi isi da seama cat a gresit fata de cel nou pentru ca nu mai are usa, hol, cuier...iar vecinul nu-l saluta si nu discuta cu el, nu-l baga in seama nici daca-l vede cazut in strada. Sigur ca ura este reciproca si-i macina pe amandoi pentru ca nu au reusit sa fie VECINI.
@Adriantot, va multumesc pentru raspunsul oferit, acum macar stiu ca exista si solutii.

Ca informatie suplimentara, pe holul nostru nu exista cuier sau ceva civilizat. Este folosit ca boxa proprie si gratuita a unui vecin, unde isi depoziteaza ce are chef, pentru ca nu pot fi furate, exista usa antihoti ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
locatar_abuzat, utilizator
ati exagerat foarte mult, ce suparare aveti cu vecinii din holul inchis de usa? O usa cu yala in hol comun pentru 3 apartamente se deschide in 40 de minute ? ca sa iesiti pe scara blocului? Cu ce va incurca ? de ce nu va place? Daca s-o fi spart vre-un apartament pe scara blocului cu ani in urma credeti ca au gresit cund au mai pus o usa suplimentara ca sa protejeze apartamentele? Va rog dati niste raspunsuri.
va salut si va apreciaz!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sensul de deschidere a usii de apartament este momentan ... Secureanu_Nicolae Secureanu_Nicolae Buna ziua, Sensul de deschidere a usii de apartament este momentan pe interior, as dori sa o schimb cu deschiderea in exterior. Usa nu se va lovi de usile ... (vezi toată discuția)
Dilema. buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ... adservio adservio hartuire Buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ca ma va putea ajuta cineva, ce as putea face. Locuiesc la un bloc anl, de 2 etaje, cu 6 ... (vezi toată discuția)
Lege sens de deschidere uși apartament Gelu222 Gelu222 Bună seara, Care este articolul de lege, care reglementează sensul de deschidere a ușilor de intrare/ieșire in/din apartament ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)