Buna Ziua,
As avea si eu o intrebare in legatura cu drepturile salariaţilor concediaţi mai exact am lucrat la o firma 9 luni de zile apoi mau anuntat ca firma isi retrage activitatea la punctul de llucru la care am lucrat si am semnat un preaviz de 20 de zile lucratoare.
Momentan sunt in preaviz. As vrea sa stiu daca sunt obligati sami dea un fel de salar compensatorie sau ceva de genu si daca da ce acte trebuie intocmite pentru ca eu sa am garantia ca ma vor plati?
Multumesc anticipat pentrut ajutor:)
Daca exista contract colectiv de munca la nivel de unitate si este cuprinsa obligatia de plata a salariilor compensatorii in cazul desfiintarii posturilor,beneficiati de aceste drepturi.In decizia de concediere, daca este cazul se face aceasta mentiune.
Daca nu exista vreo prevedere in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in R.I. in acest sens, atunci singura solutie de acordare a salariilor compensatorii este sa negociati cu angajatorul .
In decizia de concediere nu este obligatorie mentionarea salariilor compensatorii.
Codul muncii
samoila
am primit de la locul de munca o decizie de incetare a activitatii pe motive economice ,sunt obligat sa stau in preaviz sau nu ? (am avut contract pe per, ... (vezi toată discuția)