avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

am primit de la locul de munca o decizie de incetare a activitatii pe motive economice ,sunt obligat sa stau in preaviz sau nu ? (am avut contract pe per, nedeterminata) .specific ca nu am avut concediu in ultimii 2 ani,ce obligatii are firma in acest sens ? va multumesc samoila
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 2 Octombrie 2011
1. sunteti obligat sa stati in preaviz, minim 20 de zile lucratoare .. in caz contrar, riscati desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate

2. la incetarea activitatii , angajtorul este obligat :
- sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m.
- sa va compenseze in bani CO neefectuat
- sa va elibereze adeverinta pentru somaj si adeverinta de vechime pentru perioada lucrata la acesta.
- sa va comunice un exemplar de pe decizia de concediere
- sa plateasca, daca asa ceva este reglementat de R.I. al angajatorului sau de c.c.m. aplicabil acestuia - salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului Ariana032481 Ariana032481 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie.....din motive total neintemeiate am fost anuntata ca mi s-a restructurat postul si mi s-a oferit alternativa unui ... (vezi toată discuția)
Sunt in preaviz si mi-am gasit de lucru. menebetu menebetu Luni (25.02.13) am fost anuntat ca se fac restructurari in firma si ca se renunta la serviciile mele si a unui coleg. A venit unul dintre sefi pe la orele 23 ... (vezi toată discuția)
Anuntarea preavizului verbal Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la ... (vezi toată discuția)