Luni (25.02.13) am fost anuntat ca se fac restructurari in firma si ca se renunta la serviciile mele si a unui coleg. A venit unul dintre sefi pe la orele 23 si i-a spus colegului meu ca ne da afara, si sa isi semneze lichidarea repede sa o duca maine la contabila, eu nu am fost la lucru atunci, el m-a anuntat imediat. Cand m-am dus si eu acolo a iesit cu scandal ca nu vroiau sa ma baga in preaviz. Stiu ca ce a facut cu el este aboz si ca in caz de concediere pe motive care nu tin de persoana mea, se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare. Dupa multe tipete am ajuns la un acord si din data de 26.02.13 sunt in preaviz 20 zile.
Totusi am reusit sa imi gasesc un alt loc de munca, problema e ca sunt in preaviz si nu pot sa ma duc sa lucrez acolo. Ce pot face in acest caz?
In cazut in care depun o cerere de incetare a contractului, mai imi primesc zilele de concediu neplatite? Pot sa incep alt contract cat timp sunt in preaviz?
Da, ii veti primi ... deoarece, compensarea in bani a CO neefectuat se face indiferent de motivul incetarii c.i.m.
Puteti avea un alt c.i.m. in perioada de preaviz ...
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Daca noul loc de munca merita, puteti incepe activitatea la noul loc de munca. La vechiul angajator veti figura absent nemotivat in perioada preavizului si vi se desface CIM disciplinar, pentru absente nemotivate.