care este termenul de prescriere in cazul contractelor de asigurare.
concret, am incheiat o polita de asigurare obligatorie auto- RCA, cu plata primei de asigurare in rate.
ultima rata nu am achitat-o din motive financiare, insa am produs pagube altui vehicul, asiguratorul a deschis dosar daune si a achitat c/valoarea pagubelor.
dupa doi ani de la producerea accidentul asiguratorul imi solicita sa platesc atat ultima rata cat si daunele platite.
e coprect sau s-a prescris termenul in care firma de asigurare putea ridica pretentii financiare?!
multumesc frumos anticipat.
O mica observatie: daca va solicita plata daunei , motivul este ca polita nu era valabila din lipsa platii ratei.In acest caz nu se justifica solicitarea de plata a ultimei rate.
Cu regret trebuie sa va spun ca sunteti bun de plata pt daunele pe care le-ati produs deoarece prin neplata acelei ultime rate ati iesit din asigurare deci nu aveati o polita de asigurare valabila la momentul evenimentului. Acum aveti de platit daunele dar nu si ultima rata pe care nu ati mai platit-o.
Nelamurie ce sa fac
geani22
in urma cu doua saptamani am fost implicat intr-un acident fara victime,doar cu daune materiale,eu fiind vinovatul i.am dat toate documenetele pagubitului ... (vezi toată discuția)