avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termenul de prescriere
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termenul de prescriere

care este termenul de prescriere in cazul contractelor de asigurare.
concret, am incheiat o polita de asigurare obligatorie auto- RCA, cu plata primei de asigurare in rate.
ultima rata nu am achitat-o din motive financiare, insa am produs pagube altui vehicul, asiguratorul a deschis dosar daune si a achitat c/valoarea pagubelor.
dupa doi ani de la producerea accidentul asiguratorul imi solicita sa platesc atat ultima rata cat si daunele platite.
e coprect sau s-a prescris termenul in care firma de asigurare putea ridica pretentii financiare?!
multumesc frumos anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:36, 12 Iulie 2011
termenul general de presriere este de 3 ani
O mica observatie: daca va solicita plata daunei , motivul este ca polita nu era valabila din lipsa platii ratei.In acest caz nu se justifica solicitarea de plata a ultimei rate.
Cu regret trebuie sa va spun ca sunteti bun de plata pt daunele pe care le-ati produs deoarece prin neplata acelei ultime rate ati iesit din asigurare deci nu aveati o polita de asigurare valabila la momentul evenimentului. Acum aveti de platit daunele dar nu si ultima rata pe care nu ati mai platit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in parcare carrefour Anca_dr Anca_dr Buna ziua,Va rog sa ma ajutati.Cu 10 zile in urma am luat parte la un accident in parcarea Carrefour.Ma deplasam cautand un loc de parcare(pe contrasens) pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurie ce sa fac geani22 geani22 in urma cu doua saptamani am fost implicat intr-un acident fara victime,doar cu daune materiale,eu fiind vinovatul i.am dat toate documenetele pagubitului ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)