avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Nelamurie ce sa fac
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Nelamurie ce sa fac

in urma cu doua saptamani am fost implicat intr-un acident fara victime,doar cu daune materiale,eu fiind vinovatul i.am dat toate documenetele pagubitului sa-si rezolve treaba pe baza politei RCA,din cate am inteles firma de asigurari nu vrea sa ii achite suma in totalitate ,si ca ma va chema in judecata pentru restul de suma,eu nu inteleg ce treaba mai am eu ..pentru ce platesc RCA suma este mica
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:54, 4 Noiembrie 2011
Buna seara,

Polita RCA acopera orice dauna din accidentele de circulatie. Daca va da in judecata chemati in garantie asiguratorul pentru ca este raspunderea lui in acoperirea prejudiciului.
nu stiu cum sa procedez tinind cont ca asigurare e pe numele altcuiva ...sa intamplat ca eu sa fiu la volan...
In instanta cand veti fi chemat aratati ca la data evenimentului aveati polita RCA valabila si ca urmare asiguratorul dv trebuie sa-si asume raspunderea pt daunele produse. Atentie ca daca suma de despagubire depaseste valoarea masinii la data daunei nu se va despagubi valoarea ceruta de pagubit ci suma calculata de asigurator iar dv nu va trebui sa mai platiti nimic peste aceasta suma.
va multumesc foarte mult
Solicitati firmei de asigurare oferta de despagubire. Daca aceasta suma este mai mica decat cea a devizului de reparatii solicitati asiguratorului justificarea diferentei de despagubire neachitata. Daca raspunsul va fi nefavorabil (aproape sigur ca asa va fi) formulati obiectiuni la suma oferita (este bine sa apelati la un profesionist in problema), convocati asiguratorul la conciliere directa, iar daca concilierea nu da rezultat actionati in judecata firma de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna bunuri din rca Iuliu-Liviu Iuliu-Liviu Am o speta de dauna din RCA , avariere casa si asiguratorul refuza sa motiveze suma propusa de el ca despagubire, neluand in calcul doua devize trimise de la ... (vezi toată discuția)
Rca si proces teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am avut un accident de circulatie din vina mea ( pe gheata am pierdut controlul volanului soseaua nefiind curatata ) si am distrus o masina. Cel ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)