Buna ziua,
Am avut un accident de circulatie din vina mea ( pe gheata am pierdut controlul volanului soseaua nefiind curatata ) si am distrus o masina. Cel pagubit a primit asigurarea dar a spus ca daca nu este multumit de banii pe care ii primeste de la asigurare ma da in judecata. Precizez ca avea un Ford din 98 cred. Se poate face acest lucru? Daca da pentru ce am mai platit RCA - ul?! Si o alta problema pot da organizatia care trebuia sa se ocupe de deszapezire in judecata pentru ca nu si-au facut treaba? Am vreo sansa de castig?! Va rog sa imi dati un raspuns mai ales pentru prima problema.
Pagubitul poate sa va dea in judecata numai pentru diferenta dintre suma pe care o plateste asiguratorul dvs de RCA si valoare stabilita a daunei provocate de dumneavoastra.
Ati primit raspunsul numai partial.Incerc sa generalizez:
Pagubitul are dreptul (daca este nemultumit de despagubire) sa va cheme in judecata, (impreuna sau fara asigurator)dvs. fiind vinovat din culpa, pentru a-si recupera paguba.Daca nu face plangere si impotriva asiguratorului, aveti dreptul de a-l chema in garantie, pentru a plati daunele conform politei RCA.Valoarea pagubei/despagubirii, se face urmand procedura de calcul indicata in Normele CSA pentru despagubire, respectiv valoarea devizului in limita valorii reale a autovehiculului.
In concluzie, nu veti fi chemat in judecata pentru "diferenta", ci pentru o suma pretinsa, pe care trebuie s-o dovedeasca/justifice altfel decat prevad normele aplicabile(usor de zis - greu de facut), primul vizat fiind asiguratorul care tot conform normelor, prin polita RCA s-a obligat sa plateasca daune/reparatii.
Asigurare rca
CRISTY40
In urma cu aproximativ o luna am avut un accident rutier din vina unui alt conducator auto care mi-a dat polita lui de asigurare RCA.
Masina mea (Mercedes ... (vezi toată discuția)
Rca si casco
Izike
Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca
barbunicoleta
Am avut un accident auto in urma cu o luna, si am lasat pagubitului polita de asigurare pentru reparatia masinii sale.
Asitrans-ul le-a facut dauna totala ... (vezi toată discuția)