Am fost angajata Primariei....la contabilitate, anul 2009 - Inspector IA -contractual cu studii medii- sal. 865 ron.Din Iun.2009-Iun.2011 sunt in CIG. In perioada de Cig imi transforma postul in functionar public - Consilier debutant cu studii superioare , avand diploma de studii superioare doar din anul 2010.
Nu pot sa inteleg de ce nu pot sa ma incadrez la functionar public Asistent III, pastrand salariul avut anterior, desi in 330/2009 scrie ca la salariul anterior aplicat 5% si nu mai putin decat salariu avut anterior, si ca debutant iti trebuie un indrumator.Cel care face incadrarile spune ca iti trebuie vechime in specialitate.Avand acuma salariu de incadrare 699 - taierea de 25% +15% este foarte putin pe post de contabil, avand o raspundere enorma.Va rog din suflet sa imi dati un sfat , unde asi putea sa apelez , pentru ca Legea este interpretabila, si unii fac incadrarile pe 188/98 , altii pe 330/2009, 284......etcAstept raspuns,multumesc din suflet !!!!!!!!!!!!!!!
Nu pot sa inteleg de ce nu pot sa ma incadrez la functionar public Asistent III,
Pt ca nu aveti vechimea in specialitatea studiilor superioare de minim 1 an ceruta de Legea nr. 188/1999, iar concediul de crestere a copilului nu este considerat vechime in specialitatea studiilor...
Nu aveti cum sa pastrati salariul de la personal contractual cand treceti pe o functie publica#-o
Avand acuma salariu de incadrare 699 - taierea de 25% +15% este foarte putin pe post de contabil, avand o raspundere enorma
Mizeria asta de salariu este rezultatul "genocidului de "reforma" in administratie = taierilor actualilor guvernanti", nu sunteti singura cu astfel de salariu "nesimtit", este luat de pe grila din OG nr. 6/2007, care se aplica functionarilor publici debutanti, indiferent ca erau contabili, juristi, auditori, psihologi etc...
Un sfat?
Sa emigrati, asta e singura solutie ca sa puteti trai decent.
Salariu de baza
koranima
in baza caror legi se calculeaza salariul de baza in prezent pentru un inspector debutant (in cadrul serviciilor deconcentrate) .. e posibil ca un salariu de ... (vezi toată discuția)