avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AVOCAT PENTRU DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AVOCAT PENTRU DIVORT

Buna ziua
vin in atentia vostra cu o intrebare si cred ca nu sunt singurul interesat de acest subiect.
se stie faptul ca onorariile avocatilor nu sunt accesibile oricaror persoane , mai ales celor cu venituri foarte mici.
In cazul unui divort se poate acorda avocat din oficiu care sa reprezinte persoana care intenteaza actiunea de divort?
sau , macar reduceri ale onorariilor in functie de venituri ? Daca DA , in ce conditii:?:-/:(
Cel mai recent răspuns: retex , utilizator 21:18, 5 August 2008
Onoarariile avocatilor in procesele de divort nu sunt deloc piperate.Cred ca sunt cele mai ieftine procese.

Reducerea onorariului avocatului se poate face prin negociere cu acesta.

Daca nu aveti deloc bani puteti merge la Barou si sa faceti o cerere in scris pt avocat gratuit.
Sa aveti si adeverinta di care sa rezulte veniturile pe care le realizati.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc Claudiu pentru raspuns.
mai am o intrebare: care sunt criteriile pe care se stabileste custodia unui copil in caz de divort? [ copilul are 6 ani]
In primul rand se are in vedere interesul suprem al minorului.
Gradul de atasament fata de unul din parinti ( mai ales daca e mama) va face ca aceasta sa castige in mod normal procesul.
Criteriile sunt mai multe dar acesta este cel mai decisiv in opinia mea si in egala masura si in opinia instantelor..
Locuinta unde se va face ancheta sociala trebuie sa fie curata, sa nu fie insalubra.
Banii ocupa un loc mai secundar.

avocat Claudiu Lascoschi
sa inteleg ca daca parintii sunt despartiti , se face ancheta sociala atat unde locuieste sotul cat si unde sta sotia?
Dar daca are un atasament pentru tata mai mare ?? :-/

Există o sumedenie de criterii pentru a stabili care părinte este principalul susţinător, şi adesea este necesar ca judecătorii să efectueze o întreagă serie de interpretări subiective. De exemplu, este principalul susţinător cel care face cele mai multe pentru copil sau împreună cu copilul? Ce este mai important, cantitatea de timp petrecută cu copilul sau calitatea acestuia? Hotărârea este şi mai complicată când părinţii au grijă de copil în mod egal. În orice situaţie, una dintre complicaţiile majore ale regulii prezumţiei principalului susţinător este aceea că presupune comparaţii între părinţi, care pot fi dureroase.

Da, se va dispune de catre instanta efectuarea unei anchete sociale la ambii parinti.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Custodie copil dragan oana dragan oana buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)