Buna ziua,
Va ro sa ma ajutati in ceea ce priveste divortul amiabil. Situatia este putin mai complicata in sensul in care ambii soti sunt de acord cu el, insa in ecuatie mai apare o terta parte. Cei 2 soti au de impartit un apartament pe care intentioneaza sa-l vanda si sa inparta banii. Problema apare pt ca terta parte are de recuperat niste investitii (parchet, usi, termopane, etc) pe care le poate dovedii cu facturi (terta parte fiind fica majora). Sotia accepta divortul cu conditia ca fica sa isi poata recupera banii investiti (diferenta ramasa din vanzare impartindu-se apoi in mod egal), iar sotul accepta aceasta conditie. Ideea este ca sotia nu are incredere in promisiuni si vrea ca acest aspect sa fie prevazut intr-un act oficial.
Spuneti-mi va rog daca exista vreo varianta in acest sens si care ar fi aceasta.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am fost cumva incoerent. Sper ca informatiile oferite sa fie suficient de clare.
Daca doriti un divort amiabil contactati un notar .
Puteti incheia un contract de imprumut, garantat cu imobilul , cu titlu executoriu, la notar pt valoarea bunurilor investite., asta inainte de divort ,
Le sugerez partilor sa apeleze la un mediator, cu atat mai mult cu cat toti cei implicati isi doresc solutioanarea problemelor pe cale amiabila. Printr-un acord de mediere se pot rezolva convenabil toate aspectele puse in discutie (divort, partaj, recuperarea valorii investitiei). Dupa semnarea acordului de mediere, acesta va fi depus la instanta de judecata competenta pentru incuviintare. Dupa pronuntarea hotararii de expedient de catre instanta, partea intersata poate sa ceara restituirea taxei de timbru judiciar, in situatia in care aceasta a fost achitata deja (3% din valoarea apartamentului). Parerea mea este ca, ar fi in avantajul celor interesati sa se informeze mai bine inainte de a lua o decizie. Pot sa sune un mediator, sa stabileasca o intalnire, nu costa nimic, informarea si consilierea este gratuita.[editat]
Divort
crysstyna_84
buna ziua am si eu mai multe intrebari in legatura cu un divort: in primul rand avem un copil minor de 9 ani si o casa pe teren concesionat cumparata cu ... (vezi toată discuția)