avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 S.R.L.-uri cu acelasi nume......este posibil?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 S.R.L.-uri cu acelasi nume......este posibil?

S.R.L.-uri cu acelasi nume......este posibil?
O societate este in Bucuresti iar cealalta in Ilfov.Reprezentantul legal si administratorul este aceiasi persoana.
Societatea din Bucuresti....are datorii la stat (poprire)iar firma din Ilfov deruleaza identic activitatea firmei din Bucuresti folosind nume ,domeniul de activitate,clienti,etc.Diferenta este CUI si adresa.Este posibil?
Asa reuseste sa desfasoare activitate (profitabila) fara sa treaca banii prin conturile firmei din Bucuresti(doar sunt blocate pentru neplata datoriilor catre buget) folosind nume,piata,clienti,etc
Nu este infractiune?
Mentionez ca pe site-ul firmei din Bucuresti,pentru a induce in eroare clientii,este postat adresa,activitatea si tot ce este legat de firma si activitate numai ca potentialii clienti primesc factura de la firma din Ilfov cu un alt CUI si cont bancar.Numele firmei este acelasi
Ultima modificare: Marți, 5 August 2008
gtbriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: gtbriana , utilizator 19:06, 6 August 2008
Rezervarea denumirii firme se face pe arii geografice respectiv judete. Daca la constituirea firme rezervarea s-a facut pentru un judet se pot infiinta firme cu acelesi denumiri in toate celelalte judete, diferenta o va face indicativul J-ului ex. Bucurestiul are J40/..../....., Ilfovul J23/...../.... ect.
si poate sa foloseasca inscrisuri,contracte,clienti,etc inducand in eroare?Adica este o forma legala de a face evaziune?
Atat in contracte cat si in facturi trebuiesc mentionate datele de identificare ale firmei, respectiv J, CUI (CIF), adresa si contul bancar; nu inteleg prea bine care este mecanismul de care vorbiti dvs. : odata ce ati incheiat un contract cu firma care are sediul in Bucuresti, toate actele ce decurg din relatia contractuala trebuie sa fie emise/incheiate de aceeasi firma (adica acelasi J si acelasi CUI). Ceea ce trebuie sa intelegeti dvs. este ca cele doua entitati sunt de sine statatoare si pot face fiecare, separat sau impreuna, afaceri ... Ati verificat la ORC daca nu cumva firma cu sediul in Bucuresti este asociat/actionar la firma cu sediul in Ilfov?
Cred ca exprimarea mea nu a fost destul de clara.Societatea din Bucuresti(desfasoara un anumit tip de activitate,clienti,etc .)Administratorul firmei din Bucuresti ,sa nu plateasca datoriile catre bugetul de stat a infiintat o alta societate cu acelasi nume,unde este administrator,dar in Ilfov.Se foloseste de antetul,datele firmei,adresa,numere telefon, etc-de la firma din Bucuresti dar in schimb factureaza de pe firma din Ilfov.In acest mod....Finantele nu au cum sa recupereze datoriile acumulate ,deoarece facturile si banii sunt directionati spre firma din Ilfov.
Cu o sesizare la ANAF se poate rezolva aceasta problema ;)

Alte discuții în legătură

Transfer srl BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua. As dori sa cumpar un SRL inregistrat in alt judet de la o persoana din alt judet cu tot cu active, datorii etc. Care ar fi procedura de urmat si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume firma b0gdanro b0gdanro Buna ziua, Firma la care lucrez si-a schimbat numele, CUI, J, si acum ne-au pus sa semnam contracte la noua firma. Nu am primit niciun document prin care ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma....lamuriri urgent! davidoff davidoff Va rog frumos sa ma ajutati cu niste lamuriri. Cum este mai avantajos pentru mine, sa mut o societate de la Bucuresti la Ilfov, sau sa o inchid pur si ... (vezi toată discuția)