avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfer srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfer srl

Buna ziua.
As dori sa cumpar un SRL inregistrat in alt judet de la o persoana din alt judet cu tot cu active, datorii etc.
Care ar fi procedura de urmat si cui ar trebui sa ma adresez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT , Executor judecatoresc 14:28, 20 Septembrie 2011
Cel mai usor ar fi sa faceti o cesiune de parti sociale la Registrul Comertului unde are sediul social societatea respectiva urmand ca apoi dumneavoastra sa devenitit unic asociat (Atentie! nu puteti avea calitatea de unic asociat decat intr-un singur srl). Avand in vedere ca firma are datorii, procedura cea mai simpla ar fi 1. sa se majoreze capitalul social al societatii prin cooptare de nou asociat, 2. urmand ca apoi vechiul asociat sa iasa din firma cedandu-va partile sale sociale. Aceasta procedura dureaza mai putin decat transferul direct. Dupa efectuarea transferului, daca doriti, puteti muta sediul social al societatii unde aveti dumneavoastra domiciliul. Faptul ca domiciliul dumneavoastra este diferit de sediul social al societatii, in princpiu, nu poate afecta activitatea firmei.
Daca societatea a fost infiintata inainte de anul 2008 si mutati sediul in alt judet, va recomand ca in primul rand sa faceti rezervarea denumirii firmei deoarece pana in 2008 rezervarea denumirii se facea doar la nivel judetean.
srl-ul a fost infiintat in 2010.
Dar prin transfer direct s-ar putea realiza acest lucru?
cui ar trebui sa ma adresez?
daca efectuati un transfer direct procedura dureaza aproximativ 30-45 de zile intrucat se publica in Monitorul Oficial. In cazul in care firma are datorii, creditorii pot face opozitie si procedura transferului se suspenda pana la rezolvarea problemei. Prin transferul in 2 pasi, enuntat mai sus, dureaza mai putin si nu exista riscul ingreunarii transferului datorita opozitiilor creditorilor
Datoriile nu ar fi o piedica foarte mare ,deoarece se pot achita.
Cei de la Registrul Comertului se vor ocupa de transfer?

Alte discuții în legătură

Mutare srl dintr-un judet in alt judet MADALINA ARMEANU MADALINA ARMEANU SRL-ul pe care il detin in judetul Braila este momentan suspendat din Aprilie 2010. Doresc sa reiau activitatea, insa in judetul Bacau (acolo unde m-am ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cosminagherase Cosminagherase Buna ziua! Va rog frumos un sfat, in urmatoarea situatie: unicul asociat al unui SRL doreste sa coopteze o alta persoana din afara societatii, prin cesionarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social srl michil michil Sunt asociat unic al unui SRL iar mama mea este administratorul societatii.Doresc sa schimb sediul social din Bucuresti in alta localitate.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)