Buna seara am si eu o intrebare, de curand am terminat un proces spre incredintare minor dar dna avocat mia spus ca o sa imi vina akasa hotararea judecatoreasca si irevocabila , din cate am citit pe forum hotararea trebuie sa fie si definitiva ca sa pot iesi cu minoru din tara?
Da, hotararea de incredintare trebuie sa poarte inserata mentiunea "definitiva si irevocabila".
Mai intai o sa primiti hotararea, o sa asteptati sa expire termenul pentru exercitarea caii de atac dupa care, daca partea adversa nu a formulat calea de atac solicitati Judecatoriei definitivarea sentintei si aplicarea mentiunii irevocabila.
dupa ce primiti hotararea si dupa ce se epuizeaza termenul in care poate fi atacata, se depune cerere la judecatorie pt legalizarea hotaraii cu formula " definitiva si irevocabila".
in baza hot legalizate, ii puteti face minorului pasaport si puteti iesi cu minorul din tara
Parasire tara
mareboys
In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)