avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită garantii credit srl asociat unic
Discuție deschisă în Executare silită

garantii credit srl asociat unic

Buna ziua,
Am si eu o situatie de credit pe firma, SRL asociat unic, cu ipoteca pe apartamentul personal.
Firma nu mai merge deloc, in sensul ca nu sunt vanzari si rata la credit este mare.
Cat timp poate sa treaca de la neplata primei rate si pana cand apartamentul gaj va fi sechestrat? Ce inseamna asociat unic, raspund cu toate bunurile mele? inclusiv bijuterii, tv?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: karmelika , utilizator 20:22, 5 August 2011
Ca si persoana fizica nu raspundeti pentru activitatea firmei (creditul respectiv) decat daca v-ati insusit cumva banii, sau i-ati gestionat in paguba firmei.
Instituirea sechestrului depinde de cum se misca banca, insa mai devreme de trei luni de la intarziere nu cred sa faca ceva.
Buna seara, dvs. a-ti garantat in calitate de fidejusor pentru creditul acordat la firma; cat timp ar mai fi pana la inceperea executarii silite, aceasta rezulta din prevederile contractului de credit; procedura va mai dura: somatie, inscrierea somatiei in CF, evaluarea imobilului, incuviintarea executarii silite, publicatie de vanzare, eu preconizez cel putin 7-8 luni.
Referitor la raspunderea dvs., aceasta este in limita capitalului social, deci va fi executat apartamentul.
Dar, atentie, nu cumva la contractarea creditului a-ti avalizat si niste bilete la ordin in nume propriu? In cazul acesta, in cazul nerambursarii creditului, banca poate sa va execute si bunurile personale, in calitate de fidejusor (avalist) si nu ca asociat
Parerea mea , daca firma este in cadere, sau mai bine zis in incapacitate de plata, si nu aveti alte datorii in afara de credit, cereti deschiderea procedurii insolventei si alegeti-va lichidatorul. Ulterior (sunt niste aspecte pe care vi le va explica lichidatorul) veti putea sa va recuperati si apartamentul.
mi s-a recomandat procedura concordatului. ce argumente contra ar putea fi? multumesc.
Agumente daca sunt, doar dvs. le stiti. Adica, in functie de datele pe care le detineti despre firma, daca apreciati ca are sanse de reusita sau nu redresarea firmei. Singurul avantaj al unei incercari privind concordatul ar fi, dar nu stiu sa va spun exact, daca pe perioada concordatului vi se stopeaza dobanzile si penalitatile la credite si la alte datori pe care le mai are societatea. Trebuie luat in calcul si faptul ca persoana care s-ar ocupa de concordat este un lichidator care trebuie platit si el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat cico1 cico1 in 2006 un prietem m a rugat sa fiu asociat cu el la o firma , pt ca el mai are 2 firme si nu poate fi singur asociat la inca una, am luat un procent de 10 %, ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat cico1 cico1 #-oin anul 2007 un prieten m a rugat sa devin asociat cu el pt ca avea mai multe firme, am detinut 10 %, in aceelasi an a luat un credit de 100000 ron, pe ... (vezi toată discuția)