avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANTECONTRACT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANTECONTRACT

Am semnat un antecontract o promisiune pentru vinzarea unui teren . Cumparatorul a platit o suma de bani pentru a rezerva dreptul de cumparare .La data cind urma sa semnam contractul de vinzare-cumparare mi-a comunicat ca nu mai doreste sa cumpere terenul si sa restitui banii primiti . Sint obligat ca sa restitui banii primiti ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:20, 12 Iulie 2011
Depinde ce scrie in antecontract, teoretic cumparatorul trebuie sa plateasca o cautiune (pierde avansul total sau partial) in cazul in care se razgandeste.
Ati incercat sa cititi antecontractul?
Este un antecontract simplificat . Contine pretul terenului suma pe care a platit ca depozit si data cind sa semnam contractul de vinzare-cumparare .
Cum "ca depozit"?
Fara sa vedem acel antecontract nu putem sa ne pronuntam.
Mergeti la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana fanicaghiculescu fanicaghiculescu Buna ziua, Tatal meu a vandut un teren si pentru a fi sigur ca persoana nu se razgandesta a cerut un avans de1000 lei,a intocmit o chitanta de mana in care a ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans Ovidiu1313 Ovidiu1313 Consultanta recuperare avans! Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala. Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)
Promisiune vinzare a unei constructii noi ce urmeaza a se intabula furgim furgim Ce sanse sunt sa se anuleze o promisiune de vinzare a unei constructii care nu a fost intabulata in momentul in care s-a facut promisiunea bilaterala de ... (vezi toată discuția)