avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MANDAT DE ARESTARE EUROPEAN,URGENT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MANDAT DE ARESTARE EUROPEAN,URGENT

Buna seara,
Am nevoie de un sfat urgent.
Prietenul meu olandez avand domiciliul in romania a primit mandat de arestare european din olanda.
In procesul avut ieri 11 Iulie i s-a pus intrebarea daca este de acord sa fie predat statului olandez iar el a spus DA, apoi judecatorul l-a intrebat stii ce inseamna DA si NU???
Judecatorul i-a spus daca spui DA numai poti spune NU dar daca spui NU poti spune oricand DA.
Ne-a lasat 10 minute sa ne consultam impreuna cu avocata din oficiu iar in acest timp i s-a inmanat un document in care scria ca Judecatorul dispune din data de 11 iulie ( documentul a fost redactat din data de 10 IULIE),fata de acesta a masurii obligatorii de a nu parasi bucurestul pana la data de 9 august.
Dupa pauza de 10 minute el a spus NU.
Astazi ne-am trezit la usa cu politia, cu mandat de arestare pe 29 zile ( deoarece 24 de ore le-a stat in arest pana a ajuns mandatul de arestare din olanda) emis de catre acelasi judecator.
Avocata din oficiu a facut recurs dar prietenul meu este in arest.
Ce trebuie acum sa faca sa fie predat cat mai repede catre autoritatile judiciare olandeze?
El a fost dus in eroare de acel document care i-a aratat ca poate sta in libertate pana pe data de 9 august, crezand ca pana atunci vor veni autoritatile olandeze sa il preia lucru care nu a fost asa.
VA ROG DORESC UN SFAT, CE TREBUIE SA FACA CA SA POATA FI PREDAT CAT MAI URGENT POSIBIL AUTORITATILOR OLADEZE.
V amultumesc din suflet.

Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
marknl, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:45, 13 Iulie 2011
Trebuia sa isi angajeze avocat inainte de proces...
Si acum isi poate angaja avocat dar...
@marknl
S-a judecat recursul?
El are avocat in olanda, acolo se judecat fondul.
Ce trebuie sau poate sa faca sa ajunga cat mai repede in olanda??
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu s-a judecat recursul,astazi s-a facut recurs.
cand se judeca recursul poate spune atunci DA, vreau sa fiu extradat?
Se urgenteza extradarea?
Ideea este ca vrea sa ajunga in Olanda.
La sectie in bucuresti sa stai in arest nu este nici-o placere, sa ai dreptul la vizita de 2 ori pe saptamana si sa nu cunosti limba romana.

Alte discuții în legătură

Mandat de arestare european amaama amaama Buna ziua , Este posibil sa nu fie inca eliberat un mandat de arestare european pe numele meu chiar daca am condamanare pe numele meu data in 2013 , la 4 ani ... (vezi toată discuția)
Arest la domiciliu verso arest preventiv.deducerea pedepsei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare preventiva - neprezentare, consecinte MitzaCluj MitzaCluj Daca am primit mandat de 10 zile in lipsa, patesc ceva daca nu ma prezint? o noua pedeapsa? Nu cred ca voi mai primi si alte 10 zile dupa... fapta se ... (vezi toată discuția)