avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de arestare preventiva - neprezentare, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de arestare preventiva - neprezentare, consecinte

Daca am primit mandat de 10 zile in lipsa, patesc ceva daca nu ma prezint? o noua pedeapsa?

Nu cred ca voi mai primi si alte 10 zile dupa... fapta se pedepseste de obicei cu suspendare insa am cazut ca idioata dintr-o prostie, cazul fiind facut public, motiv pt. care s-au dat 10-15 zile de arest preventiv. Deci nu s-au dat 29 ,etc.

Momentan nu sunt in tara :)
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
MitzaCluj, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramonel9 , utilizator 21:15, 24 Martie 2013
Neprezentarea la organele de politie dupa ce s-a emis mandatul, se va interpreta ulterior ca o sustragere de la urmarirea penala si de la judecata cauzei.

Sunt toate sansele ca masura arestarii preventive sa se prelungeasca si chiar sa primiti o pedeapsa cu executare.

Va sfatuiesc sa va prezentati la politie; daca sunteti plecata din tara, va intoarceti imediat, deoarece va fi in interesul dvs.
Daca fapta se sanctioneaza cu suspendare ati inceput foarte rau procesul daca deja trebuie sa fiti arestat.
Va poate extrada din tara unde va aflati.
Ar fi mai bine sa va predati pentru ca in caz contrar riscati o pedeapsa cu executare si mai mare decat cea daca v-ati preda.
Ar fi bine sa aveti si avocat daca vreti sa veniti in tara pentru a nu se intampla ca sa aflati ca nu v-ati predat ci ca ati fost pur si simplu prins cand ati venit in tara...

Daca mandatul de arestare preventiva nu a fost emis pentru ca v-ati sustras ati putea avea si sanse sa fiti pus in stare de libertate.
M-ati facut curios, si am sa va pun, ca si student cateva intrebari:

Daca se da o pedeapsa cu executare atunci executi toata pedeapsa chiar daca esti prins cu o ora inainte ca prescrierea faptei sa intervina. Corect?

Acuma.. in cazul mandatelor preventive? Pe ele parca scrie si ora si minutul de la care sunte efectiv, deci daca persoana respectiva ar sta 7-8 zile si s-ar preda doar in ziua -a8-a pentru a face doar 2 zile, dar si pt. a arata buna credinta, ... atunci ar avea de executat in arest preventiv doar 2 zile, sau toate cele 10 zile?


Eu cred ca ar mai fi o solutie: sa-si angajeze avocat, sa fac un recurs si abia dupa aia sa se prezinte. Daca castiga scapa. Daca nu castiga, mai are doar 2-3 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest preventiv Dumitru111 Dumitru111 Buna ziua , am si eu o problema , sunt cercetat intr`un proves privind traficul de droguri de risc , problema este ca nu sunt in tara si nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Mandat international de urmarire vaiana vaiana eu nu cunosc prevederile legii . daca cineva imi poate raspunde; daca o instanta de judecata din romania decide o anumita condamnare[penala], se emite mandat ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare european amaama amaama Buna ziua , Este posibil sa nu fie inca eliberat un mandat de arestare european pe numele meu chiar daca am condamanare pe numele meu data in 2013 , la 4 ani ... (vezi toată discuția)