avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie si numere expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie si numere expirate

Am fost oprit de un echipaj de politie, am fost rugat sa prezint documentele, si am fost testat cu cu etilotestul. Nu au fost bune nici una. Aveam o alcoolemie de 0,30 in aerul expirat...iar numerele provizorii expirate de vreo doua luni. care sunt consecintele(permis anulat/suspendat,amenda,si altele)? Si ce ar trebui sa fac sa scap mai ieftin daca e vreo solutie!?!?!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
piticot78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:16, 14 Iulie 2011
Conform art.85 al.4 din OUG nr.195/2002 pentru ca ati circulat cu numere expirate sanctiunea este inchisoarea de la 6 luni la 2 ani inchisoare.
Daca veti recunoaste fapta , atat la urmarirea penala , cat si in faza de cercetare judecatoreasca limitele pedepsei , conform ar.320 ind.1 c.pr.pen , vor fi reduse cu 1/3 , pedeapsa aplicata va fi cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Prima fapta , avand in vedere valoarea alcoolemiei este contraventie , dar poate fi avuta in vedere la dozarea pedepsei
permisul va fi cumva suspendat sau anulat? amenda ceva...???
In cazul in care veti fi condamnat , se va dispune anularea permisului de conducere , urmand ca la un an de la ramanerea definitiva sentintei de condamnare sa puteti din nou introduce dosarul , pentru a da examen in vederea redobandirii permisului de conducere(in cazul condamnarii cu suspendare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan marcu001 marcu001 Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan kokojumbo kokojumbo Buna ziua. Eu sunt din Brasov si acum 6 luni am fost prins baut la volan in Loc. Turda. Alcoolemie fiola - 0.57. Astazi m-a sunat un domn politist ca trebuie ... (vezi toată discuția)