Am fost oprit de un echipaj de politie, am fost rugat sa prezint documentele, si am fost testat cu cu etilotestul. Nu au fost bune nici una. Aveam o alcoolemie de 0,30 in aerul expirat...iar numerele provizorii expirate de vreo doua luni. care sunt consecintele(permis anulat/suspendat,amenda,si altele)? Si ce ar trebui sa fac sa scap mai ieftin daca e vreo solutie!?!?!
Conform art.85 al.4 din OUG nr.195/2002 pentru ca ati circulat cu numere expirate sanctiunea este inchisoarea de la 6 luni la 2 ani inchisoare.
Daca veti recunoaste fapta , atat la urmarirea penala , cat si in faza de cercetare judecatoreasca limitele pedepsei , conform ar.320 ind.1 c.pr.pen , vor fi reduse cu 1/3 , pedeapsa aplicata va fi cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Prima fapta , avand in vedere valoarea alcoolemiei este contraventie , dar poate fi avuta in vedere la dozarea pedepsei
In cazul in care veti fi condamnat , se va dispune anularea permisului de conducere , urmand ca la un an de la ramanerea definitiva sentintei de condamnare sa puteti din nou introduce dosarul , pentru a da examen in vederea redobandirii permisului de conducere(in cazul condamnarii cu suspendare)
Alcool la volan
marcu001
Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan
kokojumbo
Buna ziua.
Eu sunt din Brasov si acum 6 luni am fost prins baut la volan in Loc. Turda. Alcoolemie fiola - 0.57. Astazi m-a sunat un domn politist ca trebuie ... (vezi toată discuția)