avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Va salut !
Mama mea a decedat in 21 Decembrie 2010,sora mea a luat toate actele parintilor nostri si nu doreste sa vorbim despre acest lucru. Ce pot face la aceasta situatie ,jenanta as zice eu ?Mentionez ca si tatal nostru este decedat din 1972.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariuspirvu , utilizator 01:51, 20 Iulie 2011
Ati acceptat mostenirea in termen de 6 luni de la decesul mamei?
Ati facut succesiunea dupa tata?

Pentru a afla exact care sunt bunurile mamei mergeti la primaria din comuna/orasul de domiciliu si solicitati Anexa 24 [ link extern ]

Dupa ce aveti anexa 24 mergeti la un Notar public si deschideti procedura succesoarala. Notarul o va cita pe sora dvs.
Va multumesc pentru raspunsul dv,
-Nu am acceptat mostenirea as cum ma intrebati dvs,pentru ca nu am avut nicio discutie cu sora mea.
-Da ,a fost facuta succesiunea dupa tatal nostru.
Am fost la primarie si astept acum ca sa-mi eliberexe anexa 24.
Va multumesc frumos pentru ajutor .
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 stare civila / succesiune sch sch 1.Va rog sa imi spuneti ce acte trebuiesc pt. a obtine Anexa 24 Stare Civila in vederea dezbaterii ulterioare a succesiunii, si daca aceasta solicitare, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune din oficiu - art 1112 cod civil FeliciaVincze FeliciaVincze Buna seara, Am primit o citatie, eu sora si tatal nostru, sa ne prezentam la data de...la notarul public x...pentru dezbaterea succesiunii dupa mama noastra ... (vezi toată discuția)