avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

parintii mei au doi copii¬pe mine ca fiica si pe fratele meu. in urma cu zece ani mie mi-au facut un act de donatie prin care eu primeam apartamentul cu trei camere in care eu si fratelel meu am crescut. acest act a fost pur formal intrucat parintii mei intentionau sa se mute in alt oras si la vremea respectiva nu puteau avea o a doua locuinta in mod legal .ulterior eu ca fiica m-am mutat in acest apartament donat de parinti, dar nu inainte de a le oferi ca suma jumatate din valoarea apartamentului lucru stiut de toata lumea dar nenotificat prin nici un act.intrabarea mea este urmatoarea¬cum pot ca acest apartament care mi-a fost numai mie donat sa poata ramine strict al meu fara ca ulterior el sa poata fi revendicat de fratele meu,recte sotia lui.?as dori sa tranform acest act de donatie in unul de vinzare cumparare deci parintii mei sa -mi vinda numai mie acest apartament cu trei camere.Cum se poate anula actul de donatie facut de ei catre mine si transforma in act de vinzare cumparare-ei ca si vinzatori si eu ca si cumparatoare?care este procedura legala si cat costa cu aproximatie?va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 5 August 2008
Va trebui in primul rind sa anulati actul de donatie pentru un motiv de nulitate relativa daca nu au trecut trei ani de la intocmirea actului. Lucur ce va fi foarte lesne din momemnt ce va intelegeti cu partintii, Numai dupa raminerea definitiva si irevocabila a hotaririi care constata nula donatia puteti incheia, la notar un act autentic de xinzare-cumparare. Cit despre cgheltuieli elle sunt determinate de valoarea obiectului donatioei, respectiv vinzarii.
Este foarte aiurea situatia.
Bate prea tare la ochi.
In caz de judecata fratele poate castiga procesul si asa cum vreti sa faceti.
Si mai cheltuiti si bani aiurea.
Doar daca fratele dvs nu si-ar permite deschiderea unui proces ar fi bine pt dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donarea unui apartament marius73 marius73 parintii doresc sa-mi doneze un apartament cu care eu sa fac schimb ulterior cu socrul meu , toate acestea pentru ca eu si sotia sa avem o casa mai spatioasa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare dragalashul24 dragalashul24 Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa cumparam un apartament de la socrii mei cu contract de vanzare cumparare. Un jurist ne-a spus ca se poate trece in ... (vezi toată discuția)
Incheiere de intabulare petschovschi petschovschi Sunt novice in aceste probleme asa ca va rog sa-mi scuzati intrebarile care pot parea puerile: 1. Ce se intimpla cu exemplarul original al unui act de ... (vezi toată discuția)