avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale garaj transformat in spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

garaj transformat in spatiu comercial

Buna ziua,

Am intentia sa cumpar un garaj din sectorul doi de la parterul unei vile. Vreau sa stiu cam de ce acte am nevoie pentru a putea transforma acest garaj in spatiu comercial. Am nevoie de aprobare din partea locatarilor din vila respectiva sau o autorizatie de constructie de la primarie ar fi de ajuns.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
markyballer, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 11:07, 13 Iulie 2011
Spatiul il cumparati prin contract de vanzare cumparare incheiat la notar. E bine sa-l cumparati pe numele dumneavostra, nu pe firma.
Presupun ca aveti firma deja infiintata si acest spatiu il veti inregistra la registrul comertului ca punct de lucru si tot cu aceasta ocazie veti autoriza si activitatile(cu codul caen corespunzator) pe care le veti desfasura in acest spatiu. Pentru acesta veti face un contract de comodat(e un fel de inchiriere cu chirie zero) in care cedati dreptul de folosinta pentru acest spatiu catre firma si la clauze specificati clat ca urmatoarele cheltuieli curente(apa-canal,energie) dar si cheltuielile de intretinere si reparatii(sa detaliati cat mai mult) vor fi suportate de firma, astfel putand deduce aceste cheltuieli pe firma.Apoi va trebui sa rezolvati cu transferul tuturor utilitatilor(apa-canal, lumina) pe numele dumneavostra.
Autorizatie de constructie pentru ce sa va trebuiasca? Acel garaj cum e, e o camera la parterul vilei, nu e construit sau e doar teren si dumneavostra trebuie sa construiti o incapere, ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
george-neagu, moderator
Garajul doresc sa il cumpar pe numele meu. Nu am infiintata nicio firma si nici nu intentionez chiar daca am introdus acest anunt la rubrica societati comerciale. Garajul se afla la parterul unei vile si langa se mai afla inca un garaj. Eu vreau sa ii instalez un grup sanitar si sa il renovez in asa fel incat sa il pot da la inchiriere cat mai repede. De asemenea vreau sa mai ciupesc inca 2m patrati din fata garajului prin mutarea usii exact la marginea cu balconul vecinului de deasupra. Am nevoie de aprobare de la vecinul respectiv?

Multumesc anticipat
Deci doriti doar sa obtineti venituri din inchiriere. Atunci nu aveti altceva de facut decat sa depuneti la finante contractul de inchiriere.
Cel ce va presta acolo o activitate comerciala trebuie sa se ocupe de obtinerea aprobarilor necesare desfasurarii activitatii.

Pentru modificarile ce vreti sa le faceti, veti avea nevoie eventual de aprobari de la autoritatile care acorda autorizatiile de construire respectiv modificare. Dotarea cu un punct sanitar nu necesita in mod normal nici aprobarea vecinilor nici o autorizare, in schimb la modificarea exteriorului sau a altor elemente aveti nevoie atat de acordul vecinilor cat si de autorizarea autoritatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Afacere in garaj mihaela3 mihaela3 Buna ziua!.........as vrea sa-mi deschid un coafor cu un singur post de lucru,intr-un garaj transformat in spatiu comercial. Are o suprafata de 18 mp ,este ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu de locuit in cabinet stomatologic sapageta sapageta Buna ziua! va rog sa ma lamuriti in ce conditii si daca se mai poate face schimbarea destinatiei spatiilor de locuit-de ex parter de bloc vechi ,vila sau casa ... (vezi toată discuția)