avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere platite

Am avut un eveniment nefericit in familie ( cum scrie in noul Cod al Muncii la art 147 - eveniment familial deosebit ) in perioada in care am fost in concediu de odihna . Prin telefon am instiintat imediat societatea unde lucrez si am solicitat intreruperea concediului de odihna . A doua zi am trimis prin e-mail in forma scanata copia certificatului de Deces la Resurse Umane . Dupa o saptamana cand m-am intors la servici si am intrebat la cate zile am avut dreptul ca sa depun o cerere si daca se acorda un ajutor finaciar ; raspunsul a fost ca nu mai exista nici zile libere si nici ajutor financiar deoarece nu mai exista Contract colectiv de Munca national de la 01.01.2011 .
Am ramas surprins :stunned:, ptr ca cf art 147 alin(1) salariatii au dreptul la zile libere platite , care nu se includ in durata concediului de odihna ;
(2) Evenimentele familiale deosebite si nr zilelor libere platite sunt stabilite prin lege , prin contract colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern .
Contract Colectiv de Munca national e adevarat ca nu mai exista de la 01.01.2011, trebuia sa preieie locul Legea Dialogului Social , dar care se refera doar la Ministere ; dar Legea care prevedea aceste drepturi nu a fost abrogat si nici Regulamentul Intern .
Va intreb daca refuzul celor de la Resurse Umane este intemeiata !!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:10, 6 August 2011
Este intemeiat refuzul, numai daca evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite nu sunt stabilite prin regulamentul intern.
Am obtinut in final ceea ce am revendicat , adica zilele libere platite asa cum e prevazut in Noul Cod al Muncii , fara sa fie stipulat in regulamentul intern .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie bonaparte bonaparte as dori sa stiu daca se mai acorda niste zile libere cand te casatoresti si eventual niste bani ? in sectorul privat este ceva ce ii obliga la asa ceva , sau ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) Bernath Ioanina Bernath Ioanina Buna ziua. Cate zile de concediu pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) are obligatia sa acorde angajatorul conform noilor reglementari ... (vezi toată discuția)
Zile evenimente deosebite gheorghe.stanoiu gheorghe.stanoiu Puteti sa imi spuneti si mie daca exista un termen in care un angajat poate solicita zilele libere pentru un eveniment familial deosebit, de exemplu casatorie? ... (vezi toată discuția)