Am avut un eveniment nefericit in familie ( cum scrie in noul Cod al Muncii la art 147 - eveniment familial deosebit ) in perioada in care am fost in concediu de odihna . Prin telefon am instiintat imediat societatea unde lucrez si am solicitat intreruperea concediului de odihna . A doua zi am trimis prin e-mail in forma scanata copia certificatului de Deces la Resurse Umane . Dupa o saptamana cand m-am intors la servici si am intrebat la cate zile am avut dreptul ca sa depun o cerere si daca se acorda un ajutor finaciar ; raspunsul a fost ca nu mai exista nici zile libere si nici ajutor financiar deoarece nu mai exista Contract colectiv de Munca national de la 01.01.2011 .
Am ramas surprins :stunned:, ptr ca cf art 147 alin(1) salariatii au dreptul la zile libere platite , care nu se includ in durata concediului de odihna ;
(2) Evenimentele familiale deosebite si nr zilelor libere platite sunt stabilite prin lege , prin contract colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern .
Contract Colectiv de Munca national e adevarat ca nu mai exista de la 01.01.2011, trebuia sa preieie locul Legea Dialogului Social , dar care se refera doar la Ministere ; dar Legea care prevedea aceste drepturi nu a fost abrogat si nici Regulamentul Intern .
Va intreb daca refuzul celor de la Resurse Umane este intemeiata !!
Multumesc
Am obtinut in final ceea ce am revendicat , adica zilele libere platite asa cum e prevazut in Noul Cod al Muncii , fara sa fie stipulat in regulamentul intern .
Casatorie
bonaparte
as dori sa stiu daca se mai acorda niste zile libere cand te casatoresti si eventual niste bani ? in sectorul privat este ceva ce ii obliga la asa ceva , sau ... (vezi toată discuția)