avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Tatal meu si sotia lui mi-au facut act de donatie pe locuinta lor. Ambii au devenit proprietari prin schimb de locuinta si vanzare a casei care era a mamei mele. Am acte doveditoare si pe actele de donatie sotia lui specifica ca partea ei provine din mostenirea de la mama mea naturala. Casa vanduta era pe numele meu si al tatalui meu. Acum tatal meu a decedat si sotia lui ramane in locuinta avand drept de folosinta viager.Nu se pune problema de a nu-i respecta acest drept. Ma intereseaza daca pana traieste eu am vreun drept de folosinta a unei parti din acest apartament (acesta are doua camere) si daca pot sa aduc un chirias intr-o camera.
Unde am zis mama mea era vorba de mama naturala care este decedata . Pe cealalta am numit-o sotia lui. Acest apartament a fost dobandit prin vanzarea cu schimb de locuinta , a casei mostenite de la mama mea naturala de catre mine si tata. Prin schimb el si sotia lui au devenit propritari in parti egale. Ulterior au facut actul de donatie cu drept viager.
Am uitat sa spun ca la acest apartament eu platesc impozitul si este intabulat pe numele meu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 12:11, 13 Iulie 2011
Dreptul de folosinta apartine mamei vitrege si nu trebuie sa-i tulburati acest drept.Dvs. sunteti proprietar de drept, de aceea aveti obligatia de a plati impozitul , apart. fiind intabulat pe numele dvs.
Orice ati dori sa facti in acel imobil , aveti nevoie de acordul mamei vitrege , careia ii apartine pana la decesul ei dreptul de afolosi imobilul si de a-l inchiria ea insasi daca doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu donatie locuinta neluv neluv Tatal meu si sotia lui mi-au facut act de donatie pe locuinta lor. Ambii au devenit proprietari prin schimb de locuinta si vanzare a casei care era a mamei ... (vezi toată discuția)
Donatie locuinta neluv neluv Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum trei ani, au facut si el si ... (vezi toată discuția)
Act de donatie locuinta neluv neluv Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum un an au facut si el si sotia ... (vezi toată discuția)