avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie locuinta

Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum trei ani, au facut si el si sotia lui, la notar, act de donatie pe mine si pe sora mea. Este un act de donatie cu drept de folosinta viager pentru amandoi . Ulterior sora mea mi-a donat partea ei si a plecat din tara.
In calitate de donatar, platesc impozitele aferente pentru acest apartament, acesta fiind intabulat pe numele meu.

Asdori sa stiu daca dupa moartea tatalui meu, sotia lui poate revoca donatia pe partea ei si daca poate ataca donatia partii tatalui meu. Nu se pune problema de a nu-i respecta dreptul viager in locuinta.
Ea are doi copii. Acestia pot ataca actul de donatie?
Am recitit actul de donatie si acolo sotia lui declara ca apartamentul provine din vanzarea casei mostenita de la mama mea. Am si actele doveditoare, pentru ca s-a facut un schimb de locuinta. In cazul acesta ea sau copiii mai au dreptul sa atace donatia solicitand raportul donatiilor?

La moartea tatalui meu trebuie sa declar (cand sunt intrebat ce avere are) apartamentul acesta care mi-a fost donat si este intabulat pe numele meu si platesc impozitul



Ultima intrebare: In 1990 se putea cumpara un apartament si sa fie trecut propietar doar unul din soti?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:29, 29 Iunie 2011
Cand se va intampla decesul, nu trebuie sa declarati ceva in privinta apartamentului care este intabulat pe numele dvs. Doar ca sotul supravietuitor este mostenitor rezervatar si poate ataca actul. Nu se stie insa cine va deceda primul.Copiii doamnei, nu au vreun drept la mostenire dupa tatal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie locuinta neluv neluv Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum un an au facut si el si sotia ... (vezi toată discuția)
Vanzare prin prima casa neluv neluv Buna seara Am un apartament obtinut prin donatie .La inceput donatorii au fost tatal meu si sotia lui, adica mama mea vitrega si donatarii am fost eu si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)