Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum trei ani, au facut si el si sotia lui, la notar, act de donatie pe mine si pe sora mea. Este un act de donatie cu drept de folosinta viager pentru amandoi . Ulterior sora mea mi-a donat partea ei si a plecat din tara.
In calitate de donatar, platesc impozitele aferente pentru acest apartament, acesta fiind intabulat pe numele meu.
Asdori sa stiu daca dupa moartea tatalui meu, sotia lui poate revoca donatia pe partea ei si daca poate ataca donatia partii tatalui meu. Nu se pune problema de a nu-i respecta dreptul viager in locuinta.
Ea are doi copii. Acestia pot ataca actul de donatie?
Am recitit actul de donatie si acolo sotia lui declara ca apartamentul provine din vanzarea casei mostenita de la mama mea. Am si actele doveditoare, pentru ca s-a facut un schimb de locuinta. In cazul acesta ea sau copiii mai au dreptul sa atace donatia solicitand raportul donatiilor?
La moartea tatalui meu trebuie sa declar (cand sunt intrebat ce avere are) apartamentul acesta care mi-a fost donat si este intabulat pe numele meu si platesc impozitul
Ultima intrebare: In 1990 se putea cumpara un apartament si sa fie trecut propietar doar unul din soti?
Cand se va intampla decesul, nu trebuie sa declarati ceva in privinta apartamentului care este intabulat pe numele dvs. Doar ca sotul supravietuitor este mostenitor rezervatar si poate ataca actul. Nu se stie insa cine va deceda primul.Copiii doamnei, nu au vreun drept la mostenire dupa tatal dvs.
Act de donatie locuinta
neluv
Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum un an au facut si el si sotia ... (vezi toată discuția)