Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum un an au facut si el si sotia lui, la notar, act de donatie pe mine si pe sora mea. Este un act de donatie cu drept de folosinta viager pentru amandoi . Ulterior sora mea mi-a donat partea ei si a plecat din tara.
In calitate de donatar, platesc impozitele aferente pentru acest apartament, acesta fiind intabulat pe numele meu.
Asdori sa stiu daca dupa moartea tatalui meu, sotia lui poate revoca donatia pe partea ei si daca poate ataca donatia partii tatalui meu. Nu se pune problema de a nu-i respecta dreptul viager in locuinta.
Ea are doua fete. Acestea pot ataca actul de donatie?
Ultima intrebare: La moartea tatalui meu eu trebuie sa anunt la primarie aceasta locuinta daca acum este intabulata pe numele meu si platesc impozitul? Se mai face succesiune?
Multumesc
1. Donatia se poate revoca numai in cazuri limitativ prevazute de lege (ex. ingratitudine)
2. Sotia poate ataca donatia solicitand raportul donatiilor;
3. Fetele pot ataca donatia mamei cu aceeasi motivatie (raportul donatiilor);
4. Comunicati primariei schimbarea de proprietar si clauza.
Conform art 31, litera f al codul familiei, "Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot :...valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare. Adica, daca ai dovezi asupra ceea ce ai zis: (cumpararea s-a facut cu valoare din vanzarea casei lui) variante ceea mai buna este sa lamuresc caracter privativ a tatalui in caz de diferente de atitudinea cu mama vitreaga dv.
.
Multumesc pentru raspunsuri. Am recitit actul de donatie si acolo sotia lui declara ca apartamentul provine din vanzarea casei mostenita de la mama mea. Am si actele doveditoare, pentru ca s-a facut un schib de locuinta. In cazul acesta ea sau fetele mai au dreptul sa atace donatia solicitand raportul donatiilor?
La ultima intrbare a mea ma refer daca la moartea tatalui meu trebuie sa declar (cand sunt intrebat ce avere are) apartamentul acesta care mi-a fost donat. si este intabulat pe numele meu si platesc impozit
Va multumesc
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Donatie locuinta
neluv
Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum trei ani, au facut si el si ... (vezi toată discuția)