avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tranzactie

Buna ziua! Am si eu o intrebare... daca intr-un dosar sunt mai multe parti...se poate face tranzactie doar cu una dintre ele? Mai exact am avut un accident auto si vinovatul a refuzat sa-mi dea rca-ul pt a-mi repara masina...firma de asigurari e de acord sa-mi plateasca despagubirile auto si dispusa sa facem o tranzactie dar vinovatul de accident nu e de acord sa-mi dea nici macar cheltuielile de judecata...pot sa fac tranzactie doar cu firma de asig si sa ma judeca in continuare cu responsabilul de accident? Deoarece prin refuzul lui timp de 2 ani de a-mi da rca-ul mi-a cauzat o gramada de cheltuieli pe care nu e dispus sa mi se plateasca de bunavoie. Si ce se poate face in acest caz? Se face disjungerea dosarelor?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 15:47, 13 Iulie 2011
Este un dosar civil sau penal?
Daca nu exista asigurare rca, se poate cere introducerea in cauza a Fondului de prootectie a victimelor strazii , care va poate lamuri in sensul daca exista asigurare RCA sau nu , iar daca nu, va poate despagubi.
Daca cel care este vinovat de producerea accidentului este asigurat RCA si nu prezinta polita, puteti solicita instantei sa il oblige sa o prezinte..
Atentie, daca este penal procesul puteti sa solicitati despagubiri ( ADICA SA VA CONSTITUITI PARTE CIVILA) doar pana la citirea actului de sesiare al instantei(rechizitoriul).
Este un proces civil....dupa 2 ani vinovatul a fost obligat sa prezinte polita rca....problema care se pune acum e cine ma despagubeste pt toate cheltuielile facute din cauza acestui litigiu?
Cei de la firma de asigurari au fost de acord sa facem o tranzactie si sa imi plateasca despagubirile cu titlu de dauna auto.....dar mai raman cheltuielile cauzate de acest proces...pe care as dori sa le cer de la vinovatul de producerea accidentului....problema e ca el nu e de acord si as fi dorit sa stiu daca se poate incheia tranzactia doar cu firma de asig....urmand sa ma judec in continuare cu vinovatul de producerea accidentului pt daunele cauzate prin refuzul sau de a-mi da polita rca in timp util. Multumesc!
In Incheierea instantei se spune ca respectivul este obligat la plata cheltuielilor de judecată?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni alexandru25 alexandru25 Buna ziua, as dori sa va in treb cum se procedeaza cu daunele pt. un accident a un ui pieton pe trecere de pietoni. Cumnata mea a fost lovita, a avut neviue ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)