avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea functionarului public, un drept sau o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea functionarului public, un drept sau o posibilitate?

Este un drept promovarea functionarilor public sau doar o posibilitate
Art. 63 din Legea 188/1999 nu exceleaza prin rigoare. Nu intamplator Guvernul nu prea modifica acest articol.
"In cariera, functionarul public poate promova in functia publica, in conditiile legii."
E , daca un primar aude cuvantul "poate" la revedere drepturi .
In interpretarea mea cuvantul "poate" se refera la indeplinirea conditiilor legale si nu la altceva. Cuvantul "promova" si nu "poate fi promovat" tot asa arata ca depinde numai de vointa functionarului public si nu de vointa altcuiva promovarea.
Rog interventii "dure":(
Cel mai recent răspuns: consilierprimarie , utilizator 09:56, 14 Iulie 2011
Domnii colegi!
Intre timp am dat seama ca ceea ce am crezut un drept nu va mai fi in curand ci vorba goala cu care ne trezim si ne culcam in fiecare zi. Va rog sa consultati proiectul de lege cu nr. 330/2011 de la pagina web a camerei deputatilor-procesul legislativ sa cititi si motivatia penibila si o sa aflati ce ne paste. Pofta Buna resemnatii soartei si zombifunctionari ce suntem
Cateva bunatati, 1. nu mai invata ca nu e bine pentru buget - disparitia totala a promovarii in clasa
2. disparitia promovarii rapide
3. Reintroducerea numerus clausus-urilor
In toata suflarea in afara de sefi: 15% posturi superioare 25% posturi principale 60 %posturi de debutanti si asistenti Deci urmeaza reincadrarea reincadrarilor, pana la urma cu hocuspocusul vei primi mai putin decat pana acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad cipanu cipanu pana la ce data se organizeaza examenul de promovare in grad? se poate organiza in luna septembrie ac daca indeplineste conditiile de promovare? (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa lauradoom lauradoom Buna ziua! Saptamana trecuta am organizat examen de promovare in clasa conform Ordinului 1932/18.12.2009. Am trimis in 5 zile la ANFP instiintarea. Acum am o ... (vezi toată discuția)
Functie publica ludovica ludovica In urma cu 3 luni, am fost trecuta pe studii superioare, iar pe 01.08.2013, se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public. Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)