avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in clasa

Buna ziua!
Saptamana trecuta am organizat examen de promovare in clasa conform Ordinului 1932/18.12.2009. Am trimis in 5 zile la ANFP instiintarea. Acum am o dilema. Din cate stiu nu este necesar sa fie prevazute in organigrama noile posturi, ci se face transformarea posturilor pe care sunt incadrati in functia de executie de grad profesional asisitent.
Dupa o discutie aprinsa cu un coleg, am ajuns sa ma intreb daca nu cumva am gresit, acesta sustinad ca trebuia sa am posturile prevazute in organgrama si dupa aceea trebuia sa organizez examen. In 188 se precizeaza "ART. 63
În carieră, funcţionarul public poate promova în funcţia publică, în condiţiile legii. Promovarea în clasă şi promovarea în grade profesionale nu sunt condiţionate de existenţa unui post vacant." Deci, cine are dreptate?
Si inca o nelamurire, dupa promovarea examenului, trebuie sa fac o noua organigrama?
PS. Am fost la un seminar organizat de ANFP. Noutatea - se modifica 188, se scot definitiv promovarile in clasa, cine trebuie sa le faca, urgentati-le.
Cel mai recent răspuns: lauradoom , utilizator 12:47, 17 Mai 2011
Promovarea in clasa nu este conditionata de existenta unui post vacant (se transforma functia publica existenta).
Merci mult!
Asa stiam si eu, dar secretarul imi zice ca nu am facut bine promovarile, ca trebuia sa am noile incadrari in oraganigrama prevazute.Iar acum vrea sa ii fac o noua organigrama in care sa prind noile promovari in clasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici - promovare Iulia Stroea Iulia Stroea In anul 2010 a fost suspendat articolul 70 din Lg.188/2009(r2) prin Lg.140/2010privind promovarea rapida? Si daca ele s-au facut totusi ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)
Planul de ocupare a functiilor publice 2012 laluca laluca Pana pe ce data trebuie completat si transmis la ANFP Planul de ocupare a functiilor publice 2012 pentru institutiile din administratia locala? Multumesc ... (vezi toată discuția)