Buna ziua!
Saptamana trecuta am organizat examen de promovare in clasa conform Ordinului 1932/18.12.2009. Am trimis in 5 zile la ANFP instiintarea. Acum am o dilema. Din cate stiu nu este necesar sa fie prevazute in organigrama noile posturi, ci se face transformarea posturilor pe care sunt incadrati in functia de executie de grad profesional asisitent.
Dupa o discutie aprinsa cu un coleg, am ajuns sa ma intreb daca nu cumva am gresit, acesta sustinad ca trebuia sa am posturile prevazute in organgrama si dupa aceea trebuia sa organizez examen. In 188 se precizeaza "ART. 63
În carieră, funcţionarul public poate promova în funcţia publică, în condiţiile legii. Promovarea în clasă şi promovarea în grade profesionale nu sunt condiţionate de existenţa unui post vacant." Deci, cine are dreptate?
Si inca o nelamurire, dupa promovarea examenului, trebuie sa fac o noua organigrama?
PS. Am fost la un seminar organizat de ANFP. Noutatea - se modifica 188, se scot definitiv promovarile in clasa, cine trebuie sa le faca, urgentati-le.
Merci mult!
Asa stiam si eu, dar secretarul imi zice ca nu am facut bine promovarile, ca trebuia sa am noile incadrari in oraganigrama prevazute.Iar acum vrea sa ii fac o noua organigrama in care sa prind noile promovari in clasa.