avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia cu preaviz si drepturile banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia cu preaviz si drepturile banesti

Buna ziua,
Va rog un sfat!!! Mi-am dat demisia cu preaviz incepand cu 1 iulie. Demisia a fost in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003 . Angajatorul mai are sa-mi plateasca salariul pe mai si iunie dar se face uitat. Cum pot sa-mi recuperez drepturile salariale?Daca il dau in judecata am sanse de castig? Daca am, cam cat ar costa cu aproximatie un astfel de onorariu avand in vedere ca salriul pe doua luni nu e prea mare?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: merlin2011 , utilizator 21:52, 14 Iulie 2011
Buna ziua, chiar daca poate supar unele persoane, va sfatuiesc sa va redactati singur cererea de chemare in judecata a societatii si sa o adresati tribunalului in raza careia isi are sediul firma in cauza. Faceti-va un calcul cat ar valora separat si in total salariile, depuneti cererea in doua exemplare, veti primi citatie, va prezentati si va sustineti cat mai simplu si cat mai logic cererea. Daca aveat concediu neefctuat solicitati si banii de concediu. Succes.
ROLYU a scris:

Buna ziua, chiar daca poate supar unele persoane, va sfatuiesc sa va redactati singur cererea de chemare in judecata a societatii si sa o adresati tribunalului in raza careia isi are sediul firma in cauza. .....

In acest caz, instanta isi va declina competenta in favoarea Tribunalului in a carui raza isi are domiciliu reclamantul ...
Asa esteFreeelis. Multumesc
Multumesc foarte mult pentru ajutor. Permiteti-mi sa va mai intreb daca exista o cerere tip sau o scriu cum ma taie capul dar cat mai simplu? Pe net am gasit zeci de modele tip. Mai trebuie sa am si alte documente gen extras de cont sau copie dupa demisie? orice alt sfat privind aceasta procedura este apreciata.
Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie incetare contract individual de munca ,in baza art.79(1) mihai251979 mihai251979 Buna ziua!Am fost angajatul unei societati din domeniul constructiilor,in perioada ianuarie-iulie 2009,la sfarsitul careia am primit decizia de concediere in ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de concediere(demisie) mihai251979 mihai251979 Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul ... (vezi toată discuția)
Când o să primesc fisa de lichidare ContSters330987 ContSters330987 Am lucrat un an și trei luni la o societate S. R L în construcții . . Am depus cerere concediu de odihna și totodată demisia. Amândouă cererile le-am ... (vezi toată discuția)