avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTESTATIE DECIZIE INCETARE CONTRACT INDIVIDUAL DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTESTATIE DECIZIE INCETARE CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA ,IN BAZA ART.79(1)

Buna ziua!Am fost angajatul unei societati din domeniul constructiilor,in perioada ianuarie-iulie 2009,la sfarsitul careia am primit decizia de concediere in baza art.79 alin.1 din Codul Muncii(demisie).Am fost foarte surprins deoarece eu nu am scris si semnat o cerere de demisie la adresa societatii.Nu mi s a oferit nici o explicatie a motivului de incetare a contractului ,din partea societatii,drept pentru care am inaintat actele necesare chemarii in instanta,catre Tribunalul de pe raza caruia se afla societatea(asa era scris in decizie”prezenta poate fi contestata la Tribunalul ........).Ulterior am aflat ca trebuia sa ma adresez Tribunalului in raza caruia am eu resedinta,dar am primit citatie de prezentare din partea tribunalului din raza caruia se afla societatea ,pentru luna viitoare.De precizat este faptul ca pe toata perioada cat am fost angajat la acestia,nu mi sa oferit spre a semna nici un stat de plata,nu mi-am primit drepturile salariale din luna martie a.c.,iar cei de la ITM mi-au spus ca figurez pe toata aceasta perioada cu statele de plata la zi.Asi dori sa va intreb ,daca mai pot cere instantei ,ca pe langa celelalte drepturi ,sa fie inclusa si plata deplasarilor catre tribunal(500kmdus-500km intors),ce sanse am sa castig si cam cat dureaza un astfel de proces?Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 27 Octombrie 2009
Buna ziua !
Puteti solicita instantei de fond, cel tarziu la prima zi de infatisare, sa completati cererea de chemare in judecata si cu alte capete de acuzare. Puteti sa faceti dovada cu orice mijloc de proba, avand in vedere ca este vorba de o situatie de fapt. Va sfatuiesc totusi, sa va angajati un avocat. Sanse de castig aveti foarte mari , daca veniti cu probe, iar durata procesului este dependenta de multi factori( in primul rand de probele administrate in cauza ).
Cu stima !
1. Tribunalul din raza caruia se afla societatea isi va declina competenta in favoarea Tribunalului in raza caruia aveti domiciliul.

2. La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate ataca in instanta decizia de concediere,daca termenul de 30 de zile a expirat? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost” concediat” in baza art.79,Din Legea 53/2003 Fara ca eu sa cer o demisie si nici nu am semnat asa ceva.Contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de concediere(demisie) mihai251979 mihai251979 Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul ... (vezi toată discuția)
Concediere conform art.79(1) ,fara cerere in scris din partea angajatului... mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am lucrat la o societate in perioada 01.01.2009-20.07.2009,in domeniul constructiilor. Din luna mai a.c.,nu am mai fost chemat la servici di cauza ... (vezi toată discuția)