Buna ziua! Am fost” concediat” in baza art.79,Din Legea 53/2003 Fara ca eu sa cer o demisie si nici nu am semnat asa ceva.Contractul a fost desfacut in data de 20.07.2009,iar decizia am primito in data de 03.08.2009.In decizi scrie ca”poate fi contestata in termen de 30 zile la tribunalul pe raza caruia se afla societatea”(eu sunt din alt judet).Am trimis toate actele necesare chemarii in instanta a fostului patron catre tribunalul respectiv prin posta,dar din cauza protestelor magistratilor,este posibil ca termenul sa fi expirat(nu am primit confirmarea primirii de la posta).Ce sanse mai am in acest caz tinand cont ca nu mi-am mai primit salarile din luna martie,nu am semnat niciodata un stat de plata la acest patron ,iar cei de la ITM spun ca toate statele de plata au fost depuse la zi si semnate.Va multumesc!
1. In conditiile in care a-ti trimis contestatia la Tribunal inauntrul termenului de contestatie, protestul magistratilor nu ridica nici o problema in ceea ce priveste amanarea judecatii. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca, conform dispozitiior legale, instanta competenta este Tribunalul in raza caruia isi are domiciliul salariatul si nicidecum cea de la sediul societatii. Puteti folosii aceasta greseala a societatii, in fata instantei, in favoarea dumneavoastra.
Pentru a verifica daca cererea dumneavoastra a fost sau nu inregistrata la Tribunal, uitandu-va pe portalul instantei respective.
Oricum, in conditiile in care cererea a ajuns si a fost inregistrata, instanta din oficiu ar trebui sa ridice exceptia de necompetenta si sa trimita dosarul la Tribunalul de care apartineti.
2. In ceea ce priveste semnatura care apare pe statele de plata, puteti formula o sesizare la ITM in acest sens, precum si o plangere la Parchet pentru fals si uz de fals.
Succes.
As adauga ca, daca in contesttie nu ati solicitat si plata salariilor restante sunteti inca in termen si o puteti introduce la Tribunalul din judetul unde domiciliati.
Contesttia se considera introdusa in termen daca ati trimis-o in interiorul celor 30 de zile.Faptul ca e instanta necompetenta nu e greseala dvs., iar instanta va ridica din oficu, probabil exceptia necompetentei materiale si va declina dosarul la TB de la domiciliul dvs.
Este foarte importanta si confirmarea de primire, cu ajutorul ei veti face dova (daca este cazul) depunerii in termen a actiunii.
La calcularea termenului, se va lua in calcul data postei si nu data la care a ajuns scrisoarea la destinatie.
Daca nu a fost inapoiata confirmarea de primire, puteti face o reclamatie la oficiul postal la care s-a depus plicul, aveti insa nevoie de chitanta care vi s-a eliberat la depunere.
Puteti face dovada si cu factura de plata de cand ati depus-o la posta , cu conditia sa scrie cui ii e adresata si ce contine..din aceasta cauza sfatuiesc pe toata lumea sa depuna cu valoare declarata.
In primul rand, instanta isi va declina competenta , deoarece instanta indicata in decizia de incetare a c.i.m. nu este competenta sa solutie cntestatia la decizia de incetare a c.i.m.
Instanta competenta fiind Tribunalul in a carui raza aveti domiciliul.
Sanse sunt ... solicitati instantei ca angajatorul sa depuna statele de salarii care contin semnatura dvs pe ele ... confruntati semnatura de pe stat si daca este falsa solicitati inscrierea in fals a acestor documente.
Atacare hotarare cncd
lis95
Din cate am studiat stiu ca pentru o hotarare emisa de CNCD, cei care doresc sa o atace trebuie sa depuna o actiune, prin procedura contenciosului adminstrativ ... (vezi toată discuția)
Se poate?
qwerta
Am 2 intrebari:
-La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)