avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Protestele magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Protestele magistratilor

Din cauza protestelor magistratilor , nu am putut contesta decizia de incetare a contractului individual de munca(au trecut cele 30 de zile).Ce pot face in acest caz? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 18:31, 22 Septembrie 2009
1. Eu i-as da in judecata pe magistrati dar ma gandesc ca se judeca ei intre ei si...!?
2. Asteptati sa va raspunda un jurist!
Va rog sa fiti mai explicit:
Cum adica nu ati putut contesta decizia in termen?
Ce anume v-a impiedicat, din protestul magistratilor?
In decizia de incetare a c.i.m,scrie ca pot contesta in termen de 30 de zile din momentul primirii acesteia,la tribunalul din judetul unde se afla societatea respectiva.Eu fiind din alt judet ,am trimis prin posta catre acest tribunal ,la jumatatea perioadei de 30 de zile,toate documentele pentru chemarea in instanta a fostului angajator.Problema e ca au trecut si cele 15 zile perioada in care tribunalul respectiv a protestat si inca protesta(tot respectul pt ei,sunt drepturile lor),iar eu nu am primit nici un raspuns din partea lor.Va multumesc!
Ati procedat foarte bine ca ati trimis contestatia prin posta.
Din descrierea dvs. rezulta ca ati contestat in termen decizia, deci totul ar trebui sa fie in regula din acest punct de vedere (actele trimise prin posta in termen se considera depuse in termen). Pentru asta, insa, ar trebui sa fi trimis contestatia cu confirmare de primire (ca sa aveti dovada ca ati depus actele in termen). Sper ca asa ati facut, iar confirmarea dvs a sosist deja, sau este pe drum.
(chiar si in timpul protestului, in mod normal, trimiterile postale au fost receptionate, chiar daca nu au primit termen de judecata).

In mod obisnuit, raspunsul de la tribunal vine sub forma de citatie, pentru primul termen de judecata.
Chiar si cand nu este greva, de la depunerea actiunii pana la prima citatie, pot trece intre 1 luna si 3 luni, asa ca nu va vine raspuns asa repede.
Puteti verifica pe portal.just.ro, daca este ceva inregistrat pe numele dvs. la acel tribunal, insa este putin probabil (timpul scurt, si mai ales greva).

In alta ordine de idei, nu inteleg de ce ati contestat decizia la tribunalul de la sediul angajatorului. Deciziile de concediere se contesta la tribunalul de la domiciliul contestatorului, fost angajat. (nu va nelinistiti, asta nu e o problema prea grava, ci doar una care poate cauza ceva amanari...)
Decizia cuprinde precizari cu privire la termenul de contestare si instanta judecatoreasca unde aceasta poaste fi contestata.

Alte discuții în legătură

Se mai poate ataca in instanta decizia de concediere,daca termenul de 30 de zile a expirat? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost” concediat” in baza art.79,Din Legea 53/2003 Fara ca eu sa cer o demisie si nici nu am semnat asa ceva.Contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensionare elisaeli elisaeli Am contestat decizia de pensionare in instanta, in localitatea mea, instanta invoca competenta pentru a stramuta cauza in alta localitate, dupa lege nu este ... (vezi toată discuția)