avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Protestele magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Protestele magistratilor

Din cauza protestelor magistratilor , nu am putut contesta decizia de incetare a contractului individual de munca(au trecut cele 30 de zile).Ce pot face in acest caz? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 18:31, 22 Septembrie 2009
Angel 2007 a scris:

Decizia cuprinde precizari cu privire la termenul de contestare si instanta judecatoreasca unde aceasta poaste fi contestata.

corect, si am in teles de la initiator ca in decizia sa este mentionat tribunalul de la sediul angajatorului, insa aceasta mentiune este gresita!!!!!
Potrivit legii, competent este tribunalul de la domiciulul reclamantului, adica al fostulul angajat.
Dispozitile legale primeaza fata de mentiunea gresita din decizie.
Era mai bine daca reclamantul ignora ce scrie in decizie, si se informa unde trebuie sa introduca actiunea.

In concluzie, instanta sesizata nu este competenta sa solutioneze aceasta contestatie, si urmeaza sa isi decline competenta in favoare tribunalului de la domiciliul reclamantului, si sa trimita cauza spre solutionare acestuia.
Asta, fireste, va dura ca si cand ar lua-o de la capat.

Pe de alta parte, greseala din decizie poate fi folosita ca un argument in plus pentru anularea deciziei, iar judecarea la domiciliu il poate avantaja pe salariat (asta este si ideea).
Acesta este un motiv de contestare a deciziei care pune salariatul in avantaj.
Angel 2007 a scris:

Acesta este un motiv de contestare a deciziei care pune salariatul in avantaj.

cu toate scuzele de rigoare, parerea mea personala este: halal avantaj!
Nu este motiv de nulitate absoluta, in schimb este ditamai ocazie de tergiversari ale litigiului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate ataca in instanta decizia de concediere,daca termenul de 30 de zile a expirat? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost” concediat” in baza art.79,Din Legea 53/2003 Fara ca eu sa cer o demisie si nici nu am semnat asa ceva.Contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensionare elisaeli elisaeli Am contestat decizia de pensionare in instanta, in localitatea mea, instanta invoca competenta pentru a stramuta cauza in alta localitate, dupa lege nu este ... (vezi toată discuția)