avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atacare hotarare CNCD
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Atacare hotarare CNCD

Din cate am studiat stiu ca pentru o hotarare emisa de CNCD, cei care doresc sa o atace trebuie sa depuna o actiune, prin procedura contenciosului adminstrativ (Legea 554/2004 cu complet. si actualiz. respective), in 15 zile la instanta competenta (adica curtea de apel de pe raza domiciliului reclamantului).
Intrebarea mea este: in cazul in care reclamantul depune actiunea la Tribunalul de pe raza domiciliului acestuia si nu la Curtea de Apel, ce se intampla?
Se poate anula actiunea avand in vedere ca nu a fost respectata procedura si termenul va fi depasit ptr. depunerea unei noi actiuni la curtea de apel?
Cei de la tribunal nu ar trebui sa stie aceste lucruri si sa respinga cererea? Ce se poate face in acest caz?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:56, 22 Martie 2015
daca se depune la instanta necompetenta se declina la cea competenta.
Va rog sa-mi spuneti, daca se declina la instanta competenta acest lucru inseamna timpi pierduti cu termene si la tribunal si la curtea de apel. De ce se inregistreaza astfel de cereri, doar ca se traga ceva mai mult de timp, nu?
Nu înseamnă timp pierdut cu termene. Completul căruia i-a fost repartizată cererea va dispune, prin încheiere dată fără citarea părţilor, trimiterea dosarului instanţei competente.

Cum să nu se înregistreze cererile de chemare în judecată, stimate domn? Orice cerere adresată unei autorităţi publice mai întâi se înregistrează şi de-abia după aceea se soluţionează. Autoritatea judecătorească nu face excepţie de la această regulă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Hotararea de declinare a competentei mai poate fi atacata? mitrachecarla mitrachecarla Va rog sa ma lamuriti referitor la compeneta teritoriala. Am depus reclamatie privind deciazia de pensie de urmas la Tribunalul Bucuresti, respectiv la adresa ... (vezi toată discuția)
Necomunicare intampinare natyca natyca Am si eu o speta...am chemat in judecata, la Tribunal, in contencios o institutie....la primul termen de judecata m-am prezentat personal neavand angajat ... (vezi toată discuția)